La 29 iulie s.n. si 11 august s.v. , în întreaga lume creștină se sarbatoreste icoana facatoare de minuni Rudolskaia-vindecatoare de Astm,multe boli trupesti si mai ales boli de picioare.
Numele acestei icoane vine de la locul unde a devenit faimoasă - satul Rudoye (acum districtul Volodarsky din regiunea Kiev). Aici era moșia moșierului Stanislav Zalessky. Proprietarul moșiei suferea de o boală gravă și călătorea adesea în orașul Czestochowa din Polonia pentru a se vindeca de astm. În acest oraș, Pan Zalessky a cumpărat o icoană a Maicii Domnului la târg și s-a rugat înaintea ei pentru vindecare.
El s-a insanatosit imediat dupa rugaciune si multumit dand Slava Maicii Domnului si bunului Dumnezeu s-a întors la moșia sa din Ore Village. Icoana pe care a dobândit-o a rămas în Polonia. Odată, sărbătorind o sărbătoare, Pan Stanislav a adunat un număr mare de oaspeți în casa lui. Sărbătoarea a fost lungă și abundentă, pe masă apăreau constant mâncăruri noi.
Pentru a umple vasele de pe masă, una dintre slujnice a fost trimisă în pivnița unde erau depozitate alimente. Curând, slujnica a venit în fugă foarte speriată și a spus că în pivniță se află o icoană a Maicii Domnului. În rândul oaspeților a apărut confuzie, iar Pan Stanislav a fost nevoit să coboare el însuși în pivniță. Acolo a văzut cu adevărat icoana și a recunoscut în ea chiar pe cea pe care o lăsase cu atâta nesăbuință în Częstochowa. Pan Stanislav a fost cuprins de o înfricoșare sfântă. A căzut în genunchi în fața imaginii și a auzit o voce: „Când erai bolnav, te-ai rugat la Mine, iar când te-ai vindecat, M-ai uitat”. Înspăimântat, Pan Stanislav s-a rugat mult și din greu în fața chipului Doamnei Cerești, cerând iertare.
De ceva vreme icoana a rămas în pivniță, la locul apariției sale, și toate încercările de a o muta în alt loc au fost fără succes. Icoana părea atât de grea încât era imposibil să o miști. Vestea apariției miraculoase a chipului Maicii Domnului i-a lovit pe localnici. Dorința de a vedea această icoană și de a o închina a determinat oamenii obișnuiți să aleagă un loc demn pentru ea. Pentru imaginea nou-apărată s-a pregătit și curățat special o casa, s-a slujit o slujbă de rugăciune solemnă în fața icoanei, iar după aceea, fetițele de șapte ani au ridicat cu ușurință icoana și au scos-o din pivniță.
Pan Stanislav Zalessky a fost atât de șocat de evenimentele petrecute, încât, fiind catolic, a decis să ridice o biserică ortodoxă în sat, unde a fost transferată imaginea. Adesea, reverenții săteni duceau icoana la casele lor, la patul bolnavilor. Cei bolnavi au primit, conform credinței lor, ajutor și leac pentru boala lor. Icoana are un har deosebit de vindecare a bolii picioarelor. Multă vreme, lângă icoană au stat cârjele unei femei, care, după ce s-a rugat în fața ei, nu a mai avut nevoie de ajutor suplimentar la deplasare. Pe icoană atârna o placă de argint gravată cu imaginea unui ochi. Această plăcuță a fost făcută la ordinul unui enoriaș, ca semn de mulțumire față de Preasfânta Maicuță pentru ca s-a vindecat de orbire.-Maica Domnului daruindu-i vederea totala.
După revoluție, în vremurile de persecuție a Bisericii Ortodoxe, oamenii au ascuns icoana Rudoselskaya în pivnițele caselor lor și s-au rugat în secret în fața chipului miraculos. Locul șederii ei a fost ascuns cu deosebită atenție. Când icoana a fost transferată în altă casă, acest lucru se făcea și în secret. Conform tradiției stabilite inițial, pereții pivnițelor au fost mai întâi văruiți, podelele au fost acoperite cu covoare, iar abia după aceea a fost transferată imaginea miraculoasă. Datorită măsurilor de precauție, icoana a fost salvată în această perioadă dificilă.
În mod repetat, icoana Rudoselskaya a fost răpită. Odată, hoții au fost reținuți la vamă în timp ce încercau să ducă imaginea miraculoasă în Polonia. Dar de fiecare dată această icoană minunată s-a întors în locul pe care Ea însăși l-a ales pentru reședința sa permanentă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu