1 iunie 2010

IIcoană a lui Hristos

- Cuvântul lui Dumnezeu întrupat are în centrul atenţiei ca Biserica Ortodoxă şi în casa unui credincios.
" Imaginea canonice ale lui Dumnezeu în formă umană a fost aprobat în secolul IX: "... Din fericire, solide ... cu sprâncenele tricotate, prekrasnooky, cu un nas lung, părul şaten, aplecat peste, umil, culoarea frumoasă a corpului, având o barbă întunecată, culoarea de grâu uita-te pe mama lui apariţia sa, cu degete lungi, dobroglasen, discurs dulce, blând Zelo, silentios, pacientul ... "
. Nimbus în icoane a Mântuitorului a intrat, de asemenea, Cruce.. În interiorul acestuia sunt trei litere greceşti care transmit cuvintele lui Dumnezeu "Eu sunt Cel ce sunt", vorbită de Moise.
  Prin imaginea unui halou ne mărturisim în Hristos două firi - divină şi umană. Pictorul icoana a scris faţa lui Hristos în asemănarea o faţă umană, iar acest lucru dogma mărturisită că Hristos - "omul perfect pentru omenire".  Nimbus de a împărtăşi ceea ce Hristos şi Dumnezeu este perfect în divinitatea.
раскрытой. Pe icoane, Hristos este adesea reprezentat cu o carte - poate fi la fel de inchise si deschise.  O carte conţine un citat din Evanghelia. Cartea poate fi reprezentat sub formă de manuscrise, dar interpretarea simbolic este întotdeauna o - doctrina de salvare, care Hristos a venit în lume.
. De obicei, Dumnezeu-om portretizat îmbrăcat într-o tunică roşie (de îmbrăcăminte în formă de cămaşă) şi himation albastru (pelerina, mantie).
. Roşu simbolizează pământul şi umane, albastru - ceresc şi natura divină Salvator.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ