1 iunie 2010

ICOANE ALE LUI IISUS HRISTOS


. Icoană a lui Hristos - Cuvântul lui Dumnezeu întrupat are în centrul atenţiei ca Biserica Ortodoxă şi în casa unui credincios.
  Imaginea canonice ale lui Dumnezeu în formă umană a fost aprobat în secolul IX: "... Din fericire, solide ... cu sprâncenele tricotate, prekrasnooky, cu un nas lung, părul şaten, aplecat peste, umil, culoarea frumoasă a corpului, având o barbă întunecată, culoarea de grâu uita-te pe mama lui apariţia sa, cu degete lungi, dobroglasen, discurs dulce, blând Zelo, silentios, pacientul ... "
  În prezent, există două tipuri de imagini Mântuitorul: 1) sub formă de Atotputernic, şi judecător - Regele Regilor, şi 2) în forma în care aceasta a fost printre oameni şi sa angajat ministerul său (inclusiv sub forma unui copil sau tanar).Uneori poate fi văzută ca imagini ale lui Hristos sub forma unui înger.
  Dar dacă modul în care imaginea este atât de diferit, cât de uşor este să ştii icoane a Mântuitorului? Да, легко —. Da, - foarte uşor datorită un mic detaliu: imaginea lui Hristos
  Ce este un nimb? Acest cuvânt se traduce din limba latină ca "nor", "ceaţă", "halou".  Nimbus - un simbol al luminii necreate ale lui Dumnezeu, care a manifestat ucenicii Mântuitorului pe muntele Tabor: "Şi a fost transfigurată în faţa lor: si fata lui a straluci ca soarele, hainele au devenit albe ca lumina.
Нимб на иконах Спасителя имеет еще и вписанный Крест. Nimbus în icoane a Mântuitorului a intrat, de asemenea, Cruce În interiorul acestuia sunt trei litere greceşti care transmit cuvintele lui Dumnezeu "Eu sunt Cel ce sunt", vorbită de Moise.
. Pictorul icoana a scris faţa lui Hristos în asemănarea o faţă umană, iar acest lucru dogma mărturisită că Hristos - "omul perfect pentru omenire" Nimbus de a împărtăşi ceea ce Hristos şi Dumnezeu este perfect în divinitatea.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ