1 iunie 2010

Icoană a lui Hristos -


 Cuvântul lui Dumnezeu întrupat are în centrul atenţiei ca Biserica Ortodoxă şi în casa unui credincios.
.." Imaginea canonice ale lui Dumnezeu în formă umană a fost aprobat în secolul IX: "... Din fericire, solide ... cu sprâncenele tricotate, prekrasnooky, cu un nas lung, părul şaten, aplecat peste, umil, culoarea frumoasă a corpului, având o barbă întunecată, culoarea de grâu uita-te pe mama lui apariţia sa, cu degete lungi, dobroglasen, discurs dulce, blând Zelo, silentios, pacientul ... "
  Dar dacă modul în care imaginea este atât de diferit, cât de uşor este să ştii icoane a Mântuitorului?  Da, - foarte uşor datorită un mic detaliu: imaginea lui Hristos a halou krestchaty.
Acest cuvânt se traduce din limba latină ca "nor", "ceaţă", "halou". Нимб  Nimbus - un simbol al luminii necreate ale lui Dumnezeu, care a manifestat ucenicii Mântuitorului pe muntele Tabor: "Şi a fost transfigurată în faţa lor: si fata lui a straluci ca soarele, hainele au devenit albe ca lumina.
. Nimbus în icoane a Mântuitorului a intrat, de asemenea, Cruce În interiorul acestuia sunt trei litere greceşti care transmit cuvintele lui Dumnezeu "Eu sunt Cel ce sunt", vorbită de Moise.
  Prin imaginea unui halou ne mărturisim în Hristos două firi - divină şi umană Pictorul icoana a scris faţa lui Hristos în asemănarea o faţă umană, iar acest lucru dogma mărturisită că Hristos - "omul perfect pentru omenire Nimbus de a împărtăşi ceea ce Hristos şi Dumnezeu este perfect în divinitatea.
. Pe icoane, Hristos este adesea reprezentat cu o carte - poate fi la fel de inchise si deschise. O carte conţine un citat din Evanghelia. Cartea poate fi reprezentat sub formă de manuscrise, dar interpretarea simbolic este întotdeauna o - doctrina de salvare, care Hristos a venit în lume.
Icoană a lui Hristos - Cuvântul lui Dumnezeu întrupat are în centrul atenţiei ca Biserica Ortodoxă şi în casa unui credincios.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ