1 iunie 2010

Icoana a Maicii Domnului "Terebinskaya " "

Aceasta icoana descrie Sfânta Fecioară Maria Bogomladenets reprezentata în picioare pe toată înălţimea  cu braţele întinse.Această pictogramă este menţionată împreună cu alte icoane făcătoare de minuni în înregistrări diferite pentru o lungă perioadă de timp, dar detalii despre ea nu sunt disponibile. Este cunoscut faptul că a fost în 1654 lângă Terebenskoy deserturi, din care numele său.

  Icoana, care este în prezent în manastirea Terebenskoy - o copie, . Potrivit unor rapoarte, ea a fost luată în  Catedrala.

Sf.Nicolae manastirea Terebenskaya, situata în locuri pitoreşti Bezhetsky  de pe malul râului Mologa (acum satul Sloboda-cer regiune Maksatihin). Manastirea a fost fondată în 1641, în loc de o biserica de lemn construită în 1492 de către proprietarul Michael Obutkovym în satul Terebenev şi dedicat Mitropolitului Nicolae. Obutkov au mutat în el cele mai valoroase icoaneale lor, inclusiv Terebinskuyu icoana a Maicii lui Dumnezeu şi icoana făcătoare de minuni a sfânt.  Nicholas.
. La începutul anilor 1930 Manastirea a fost abolită, bolşevicii au confiscat toate bunurile, precum şi pe locul manastirii au  organizat un depozit de îngrăşăminte agricole.
. În 1992, viaţa bisericii în mănăstirea a fost reînviata. În 1995 a început pentru a se  restabili temple.In vara anului 1999 în mănăstire a sunat din nou clopotul
Zilele de aducere-aminte: 14/27 mai

Un comentariu:

Aida spunea...

Da Doamne sa vietuiesc impreuna cu sotul meu Gelu in credinta,dragoste ,liniste intelegere si respect pana
la sfarsitul vietii.Fereasca Dumnezeu de despartire si divort,lumineaza-i mintea ,inima si sufletulsi adu-l doamne langa mine.Multumesc tie Doamne!


lumineaza-i mintea ,inima si sufletul

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ