26 iunie 2021

Rugăciune către Maica Domnului ce se rostește înaintea icoanei sale „Bucuria tuturor celor necăjiți” (cu monede) din Sankt Petersburg

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...



Rugăciune către Maica Domnului ce se rostește înaintea icoanei sale „Bucuria tuturor celor necăjiți” (cu monede) din Sankt Petersburg

Cum Te vom numi pe Tine, Fecioară, Ceea Ce ce pe robii Tăi cei cuprinși de mâhnire îi ridici la lumina izbăvirii și picuri în suflete untdelemnul milostivirii spre înecarea durerilor celor de multe feluri? Nu ne părăsi în ceasul necazurilor și mai cu seamă când norii grei ai deznădăjduirii se ivesc pe bolta inimii noastre. Cu ale Tale stăruitoare rugăciuni dobândește iertare păcatelor noastre și ne întărește pe piatra credinței. Primește din nevrednicele noastre mâini flori de cuvinte mulțumitoare și ne împărtășește de mireasma pocăinței celei mântuitoare.

Ca Una Ce ești Bucuria creștinilor, cercetează și sufletul meu cel cuprins de lanțurile întristării și îl călăuzește către izvorul dumnezeieștii liniștiri. Adapă-l din apa pocăinței și îl curățește de toată răutatea, ca să aducă roade de fapte bună și să se izbăvească de focul cel veșnic.

Bucuria celor necăjiți ești cu adevărat, căci numai Tu iei în mâinile Tale de Maică durerile noastre și ai putere a ridica din adâncul deznădăjduirii pe cei ce te cinstesc pe Tine.

Mărire purtării Tale de grijă! Mărire milostivirii Tale Preacurată, prin care scoți pe toți din adâncurile cele mai de jos ale păcatului și îi povățuiești la calea mântuirii. Nu ne părăsi nici pe noi până în sfârșit, ci în ceasul înfricoșător al morții să ne fii Sprijinitoare, solindu-ne iertare și mântuire de la Hristos, ca să Te cinstim pe Tine cu mulțumire în veci, strigând: Bucură-Te, Maica Luminii Celei neapuse, Pământul roditor de mântuire, Oglinda înțelepților, Bucuria celor smeriți, Binecuvântarea rugătorilor!

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ