14 august 2022

CREDINTA - NECREDINTA

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


https://babylenuta.blogspot.com/

Bucuria mea, daca vei intalni un ateu, tu sa nu-l judeci pentru necredinta lui, ci, sa te rogi pentru el, fiindca, EL ESTE IN INSELARE! Sa te rogi pentru el, fara sa te mandresti cu credinta ta, pentru ca spune Sfantul Apostol Pavel: “Cine crede ca sta (adica, este puternic in credinta crestin ortodoxa), sa ia aminte sa nu cada (sa nu se lepede de credinta si sa treaca la sectanti)!” Sa nu ne batem cu pumnul in piept, plini de mandrie in ceea ce priveste credinta noastra, amintindu-ne ca, pana si Sfantul Apostol Petru s-a lepadat de trei ori. 
De aceea zice poetul Vasile Militaru: “Despre Dumnezeu zic unii, Avand mintea intunecata: Nu e Dumnezeu, ca nimeni, Nu L-ar fi vazut vreodata. Auzindu-le cuvantul, Strig acelorasi minti strambe: Nici a florilor mireasma, Nu se vede, dar se simte!” 

Insa, Sfantul Parinte, Maxim Marturisitorul ne invata asa: “Cel ce crede, SE TEME; cel ce se teme, SE SMERESTE; cel ce se smereste, SE IMBLANZESTE; cel bland, PAZESTE PORUNCILE; cel ce pazeste poruncile SE LUMINEAZA; cel luminat se impartaseste de tainele Cuvantului dumnezeiesc”. Asadar CREDINTA (Crestin Ortodoxa), HAR (din Sfintele Taine) si Fapte bune (cat mai multe). 

                                                                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                                                          Preot Ioan .

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ