12 august 2022

USA SPRE POCAINTA ESTE DESCHISA. GRABESTE-TE! ...

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

             

🙏 Bucuria mea, cat de minunat si de adevarat este cuvantul de invatatura al Sfantului Parinte, Sofronie Saharov: ”Cu cat mai strans se apropie crestinul de pasii lui Hristos, cu atat mai putini insotitori va afla in jurul sau.” Dar noi, stiind ca daca nu vom fi "fierbinti in credinta, ne va "scuipa din gura Lui" (Apocalipsa 3:16), se ne rugam si pentru cei care ne considera "prea bisericosi", exagerati in cele ale credintei, si sa luam aminte la povetele parintesti ale Sfantului Parinte, Efrem Filotheiul, care zice: "Va veni vremea, ziua, clipa cand se vor inchide acesti ochi și se vor deschide cei ai sufletului. Atunci vom vedea o lume noua, o noua existenta, o creatie noua, o viata noua ce nu are sfarsit. Numele ei este „NEMURIRE FARA DE SFARSIT”. Marea noastra Patrie este acolo sus, nestricacioasa, vesnica, Ierusalimul cel de sus, maica celor intai-nascuti, acolo se vor salaslui sufletele celor mantuiti, care au fost curatite
 de intinaciune prin Sangele Mielului Cel fara de rautate. Diavolul, cel care din ura si invidie nu se bucura sa-l vada pe om bucurandu-se duhovniceste, face tot ce poate ca sa-i pricinuiasca amaraciune; aceasta este bucuria si castigul sau. Noi însa, cu mijloacele duhovnicesti pe care le avem, sa ne straduim sa ne facem curaj, si sa ne impotrivim feluritelor sale mestesugiri." Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul, ne indeamna sa ne lasam in voia lui Dumnezeu:" Mare lucru este sa se lase cineva în mainile lui Dumnezeu! Oamenii isi fac planuri si incearca sa le realizeze, dar fara sa ciuleasca urechile, fara sa asculte care este voia lui Dumnezeu si fara sa se conformeze ei. Trebuie sa ne lasam cu incredere in seama lui Dumnezeu, ca El sa ocarmuiasca lucrurile, iar noi sa ne facem datoria noastra, cu marime de suflet. Daca unul nu se increde in Dumnezeu, asa incat sa se lase pe sine cu desavarsire in mainile Sale, se va chinui. Nu ajunge credinta in Dumnezeu, ci este nevoie si de nadejde in El. Increderea in Dumnezeu atrage ajutorul Lui." Si inchei acest mesaj duhovnicesc cu indemnul Sfantului Parinte, Teofan Zavoratul: "USA SPRE POCAINTA ESTE DESCHISA. GRABESTE-TE! Iar pacatosul se tot gandeste ca nimeni nu-l vede si, ascunzandu-se de ochii oamenilor prin intunericul noptii sau pustietatea locului, socoate ca nu e zarit de nimeni. Ochiul lui Dumnezeu a vazut tot; ingerul pazitor si constiinte a au fost martori. Vei merge candva la Judecata si atunci toate cele ascunse se vor vadi; martori ce nu pot fi mituiti vor sta de fata si vei ramane fara cuvant. Osanda va ramane de neschimbat. Un singur mijloc poate abate acest sfarsit de neinlaturat: POCAINTA. USA SPRE POCAINTA ESTE DESCHISA. GRABESTE-TE! Grabeste-te sa intri pana n-a sunat ceasul care te izbeste cand nu te astepti, curmand si pacatele tale, dimpreuna cu orice nadejde de a afla mila."

🙏 Cine are minte, sa ia aminte la ale Sfintilor Parinti, cuvinte, cine nu, sa mearga pe calea Iadului, inainte! Amin si Aliluia!
 
                                                                                                                      Preot Ioan 🔔.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ