15 iulie 2010

Rugaciunea si vindecarea



Iarta timpul si trecutul,
viitorul si prezentul,
iarta-te chiar si pe tine,
ca sa ma poti ierta pe mine ...
Invata ce este iubirea,
ca sa poti atinge fericirea,
nu lasa nimic sa te atinga
si dragostea din suflet sa iti stinga.
Iubeste si vei fi iertat,
de-a pururi binecuvantat,
iubeste si fi intelept,
caci nu exista om perfect.
Dumnezeu sa iti daruiasca iubire!

Rugaciunea si vindecarea
Mesaj pentru cel ce citeste: Sa fie azi pace in sufletul tau!.Foloseste-ti darurile ce ti s-au dat,în slujba celorlalti si în numele adevarului.Multumeste-te de felul cum esti, asa cum esti si ai încredere ca esti la locul si momentul potrivit.Daruieste fara sa astepti rasplata.Si mai ales fa totul din Iubire!
„ Fenomenele mistice” cum erau denumite pâna de curând, au suport stiintific dat de ultimele cercetari în domeniu. Tot mai multi cercetatori din întreaga lume, s-au axat în ultimul timp pe experiente si cercetari specifice.
Oamenii pot sa se vindece într-adevar în biserici atunci când ating sfintele moaste sau sanctuarele. Oamenii de stiinta din Petersburg au dovedit-o si au descoperit si mecanismul "material" al acestui fenomen divin..
"O rugaciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, seful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologica Bekhterev din Petersburg .
"Rugaciunea nu numai ca regleaza toate procesele din organismul uman, dar ea repara si structura grav afectata a constiintei." Profesorul Slezin a facut ceva de necrezut - a masurat puterea rugaciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor calugari în timp ce se rugau si a captat un fenomen neobisnuit - "stingerea" completa a cortexului cerebral.
Aceasta stare poate fi observata numai la bebelusii de trei luni, atunci când se afla lânga mamele lor, în siguranta absoluta. Pe masura ce persoana creste, aceasta senzatie de siguranta dispare, activitatea creierului creste si acest ritm al biocurentilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugaciunii, asa dupa cum a dovedit omul de stiinta. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscuta "trezie usoara, în rugaciune" si a dovedit ca are o importanta vitala pentru orice persoana.
Este un fapt cunoscut ca bolile sunt cauzate mai ales de situatii negative si afronturi care ne ramân înfipte în minte. În timpul rugaciunii, însa, grijile se muta pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibila atât vindecarea psihica si morala cât si cea fizica.
Slujbele bisericesti ajuta si ele la ameliorarea sanatatii.
Inginera si electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicala si Biologica a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sanatatii unor enoriasi înainte si dupa slujba. A rezultat ca slujba în biserica normalizeaza tensiunea si valorile analizei sângelui.
Se pare ca rugaciunile pot sa neutralizeze chiar si radiatiile. Se stie ca dupa explozia de la Cernobîl, instrumentele de masura pentru radiatii au aratat valori care depaseau capacxitatea de masurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însa, aflata la patru km de reactoare, valoarea radiatiilor era normala.
Oamenii de stiinta din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, ca apa sfintita, semnul Crucii si batutul clopotelor pot sa aiba, de asemenea, proprietati vindecatoare.. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoara virusii de gripa, hepatita si tifos.
Proteinele virusilor se încovoaie si nu mai poarta infectia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect si mai semnificativ : omoara microbii patogeni (bacilul de colon si stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci si în râuri si lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfectie cu radiatie magnetica.
Laboratorul stiintific al Institutului de Medicina Industriala si Navala a analizat apa înainte si dupa sfintire.
A rezultat ca daca se citeste rugaciunea Tatal Nostru si se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentratia bacteriilor daunatoare va fi de o suta de ori mai mica. Radiatia electromagnetica da rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandarile Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau bautura nu au numai o valoare spirituala, ci si una preventiva.
Apa sfintita nu este numai purificata, ci ea îsi schimba si structura, devine inofensiva si poate sa vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.
Spectrograful indica o densitate optica mai mare a apei sfintite, ca si cum aceasta ar fi înteles sensul rugaciunilor si l-ar fi pastrat.
Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca..
Singura limita este ca vindeca numai pe cei credinciosi.
"Apa "distinge" nivelul de credinta al oamenilor.", spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinteste apa, densitatea optica este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfintirea este efectuata de o persoana credincioasa laica, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat si necredincios, fara cruce la gât, schimbarile au fost nesemnificative.
De fapt, au fost capabili sa masoare unele efecte, dovedind cu mijloacele stiintifice actuale ceea ce Sfintii Parinti stiu, prin experinta, de 2000 de ani, dar "mecanismul" , fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omenesti.
Nu sunt cuvintele mele.Am primit acest mesaj prin mail, mi s-a parut interesant, si mi-am zis sa-l împartasesc cu voi,cei ce veti citi...  

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ