16 ianuarie 2020

IISUS HRISTOS - PROFET, ARHIEREU si IMPARAT


DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...



Bucuria mea, nimeni dintre oameni nu poate fi in acelasi timp, PROFET, ARHIEREU si IMPARAT. Numai Iisus Hristos, a avut laolalta si fiecare in gradul suprem, aceste trei demnitati. La oameni insa, cele trei demnitati se gasesc doar separate. Viata Mantuitorului este implinirea intreitei sale slujirii. Insusi rostul intruparii Sale, se exprima in cele trei slujiri:

1. CA PROFET,
invatand, adica aducand revelatia desavarsita a fiintei si a voii lui Dumnezeu si a operei de mantuire. Restabilirea comuniunii dintre om și Dumnezeu, se numeste in mod obisnuit împacare sau mantuire. Ca Profet, Mantuitorul ne-a descoperit adevarul religios absolut, despre Dumnezeu si despre norma morala. Iisus Hristos, este cel mai mare profet, este PROFETUL PROFETILOR.

2. CA ARHIEREU,
refacand legatura dintre om si Dumnezeu, impacand prin jerfa Sa, pe Dumnezeu cu omul. Icoanele in care Iisus Hristos este incins cu orarul, scrie pe ele in limba greaca: O Megalos Arhiereos, adica, Marele Arhiereu.

3. CA IMPARAT, biruind puterile raului si conducand pe om spre destinația lui adevarata. Hristos este Imparat duhovnicesc, Imparat al adevarului, Imparat ceresc, adevarat Imparat al imparaților si Domnul domnilor. Dumnezeu cel ce este deasupra timpului si spatiului, este Cel Vesnic, iar spațiul si timpul le-a creat pentru noi, oamenii. Iisus Hristos, inteneiaza, stapaneste si conduce Imparatia Harului, adica, Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa, pe care o desavarseste in viata viitoare. Amin si Aliluia.
                                                                                                                                            Preot Ioan .

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ