5 august 2019

Praznicul Schimbării la Față a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos:

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


                                        La Biserica Românească de pe muntele Tabor...

Mai înainte de Crucea Ta, Doamne, suind pe ucenici în Muntele Taborului, Te-ai schimbat la față înaintea lor. Cu razele puterii i-ai luminat pe ei, dintr-o parte cu iubirea de oameni, iar din alta cu puterea, vrând să le arăți strălucirea Învierii. De aceea, învrednicește-ne și pe noi cu pace, Dumnezeule, ca un milostiv și de oameni iubitor!

În Muntele Taborului schimbându-Se la față Mântuitorul, având cu Sine pe ucenicii aleși, cu preamărire a strălucit, arătând ucenicilor că de vor străluci cu mulțimea virtuților, se vor învrednici și de dumnezeiasca mărire. Și, vorbind împreună cu Moise și cu Ilie, Hristos a arătat că stăpânește peste cei vii și peste cei morți. Că Cel ce a grăit de demult prin Lege și prin prooroci este Dumnezeu, Căruia și glasul Tatălui din nor luminos i-a mărturisit, zicând: Pe Acesta să-L ascultați, Care prin Cruce va prăda iadul și va dărui morților viață veșnică!

Muntele, care a fost oarecând întunecat și acoperit cu fum, acum este cinstit și sfânt, că pe el au stat picioarele Tale, Doamne. Acolo taina cea mai înainte de veci ascunsă, înfricoșătoarea Ta Schimbare la față, în vremea mai de pe urmă s-a arătat lui Petru și lui Ioan și lui Iacob; dar ei, neputând suferi raza feței Tale și strălucirea hainelor Tale, cu fața la pământ au căzut și, de spaimă fiind cuprinși s-au mirat, văzând pe Moise și pe Ilie vorbind împreună cu Tine, de cele ce aveau să Ți se întâmple. Și glas de la Tatăl a mărturisit, zicând: Acesta este Fiul Meu cel iubit, în Care am binevoit; pe Acesta sa-L ascultați, Care dăruiește lumii mare milă!

Mai înainte închipuind învierea Ta, Hristoase Dumnezeule, ai luat pe trei ucenici ai Tăi: pe Petru și pe Iacob și pe Ioan și în Tabor Te-ai suit. Și Tu, Mântuitorului, la față schimbându-Te, Muntele Taborului cu lumină s-a acoperit, iar ucenicii Tăi, Cuvinte, s-au aruncat cu fața la pământ, neputând suferi a vedea Chipul cel nevăzut. Îngerii slujeau cu frică și cu cutremur, cerurile s-au spăimântat, pământul s-a cutremurat, văzând pe pământ pe Domnul Slavei!

Hristos Domnul,Cel ce pe Muntele Taborului S-a schimbat la Față,arătând Ucenicilor Săi slava Sa,să vă miluiască și să vă mântuiască.
Amin ☦️

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ