15 august 2019

La Mormântul Maicii Domnului



                                                        ADORMIREA MAICII DOMNULUI



   Bucuria mea, se vede clar lucrarea Harului dumnezeiesc pentru ca dupa cum atunci cand Preacurata Maria a zamislit, zamislire a fost FĂRĂ DE SĂMANTĂ, iar cand a nascut nastere a fost FĂRĂ STRICĂCIUNE, tot astfel cand a murit, MOARTEA EI A FOST NEMURITOARE.

Moartea Fecioarei a fost UN SOMN DULCE. Mormantul ei din satul Ghetsimani este gol si astazi, fiindca, nu putea sa incape in el pe Maica Vietii, vasul dumnezeirii intrupate, locul ei potrivit, fiind, tronul slavei dumnezeiesti, in dreapta Imparatului Dumnezeu, ca imparateasa a celor ceresti si a celor pamantesti: “Statut-a imparateasa de-a dreapta Ta”.

Aceasta imparateasa este: “imbracata in haina aurita si prea infrumusetata”, adica, imbracaminte tesuta de Dumnezeu. In Vechiul Testament, Patriarhul Iacov a vazut-o ca pe o SCARA pana la cer, Moise a vazut-o ca pe UN RUG arzand, Proorocul Daniel a vazut-o ca UN MUNTE INALT, iar Imparatul David ca pe o CĂDELNITA DE AUR, sicriul legii vechi. Sfantul Parinte, Grigorie Teologul spune asa: “Harul se da in parte fiecaruia, iar Sfintei Fecioare i s-a dat toata deplinatatea Harului si de aceea in Cer are toata deplinatatea slavei dumnezeiesti.

   🙏 Sub milostivirea Ta scapam Stapana, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara! Intru rugaciunile tale, nu ne lasa pe noi in necazuri, ci ne izbaveste din nevoi: Una, Curata, Binecuvantata, Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu! Amin si Aliluia!
                                                                                                                               Preot Ioan .
DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ