12 august 2019

Pomenirea pe 11 August a Icoanei celei nefacuta de mâna omenească...


DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


DOMNULUI DUMNEZEU si Mântuitorului nostru Iisus Hristos


In zilele binecredinciosului împarat Tiberie , la anii 576 , s-a facut Minune mare . O femeie , anume Maria , iubitoare de Hristos si patriciana cu vrednicia , fiind vaduva , a cazut într-o boala grea si fara de leac ;
si deznadajduindu-se de tot ajutorul omenesc, se lasa în Nadejdea DOMNULUI si DUMNEZEULUI nostru Iisus Hristos .
Deci punând întru sine bun gând , a trimis catre preotii cei ce slujeau Sfintei Icoane Imparatesti si nefacuta de mâna , Icoana a DOMNULUI , rugându-i sa mearga la dânsa .
Si venind ei , ea cazu la picioarele lor , zicând :
"Va rog sfintiti parinti, de vreme ce DUMNEZEU pentru pacatele mele a vrut sa ma chinuiesc de aceasta boala grea de moarte, voiesc si doresc eu, ticaloasa si nevrednica, ca prin rugaciunile voastre sa primesc Sfânta Icoana a DOMNULUI nostru în saraca mea casuta 40 de zile , ca doara printr-însa va Face DOMNUL Mila cu mine".
Si preotii, stiindu-i viata si duhovniceasca ei asezare , i-au adus Sf. Icoana .
Si deschizând ei cutia în care se afla Icoana , îndata a cazut si s-a închinat femeia si a sarutat-O ;
si luând o pânza de bumbac pe masura Sf. Icoane , a pus-o deasupra Icoanei ;
si bagând-o într-un scrin curat , a închis-o ;
si asezând-o în paraclisul casei sale , Ii facea stralucita lumina de faclii aprinse , slujind liturghie pâna la 40 de zile .
Si daca se plinira acele 40 de zile , au început a se întari durerile femeii, de erau de nesuferit, încât nici din pat nu putea sa se ridice, si strigând pe o slujnica pe care o stia ca este mai curata , îi zise : "Adu cutia Sfintei Icoane ca sa ma închin , doara voi gasi putina odihna de durerile acestea mari".

Si aceea mergând în paraclis , vazu Minune mare si înfricosatoare si preamarita : o vapaie de foc mare iesea din acea cutie , de se suia pâna în podul casei , si cuprinzând tot jertfelnicul , se pogora pâna la fata pamântului , nestricând cu nimic jertfelnicul .
Slujnica îngrozindu-se, a cazut jos;
si alergând alta , spuse stapânei sale , iar aceasta înfricosându-se foarte s-a pogorât din pat si mergând cu mare greutate în paraclis si vazând vapaia cea de foc , a strigat : "DOAMNE Miluieste !". Dupa aceea a trimis si a adus degrab pe slujitorii Sfintei Icoane , cu care a venit si popor mult , si vazând toti Minunea se minunara , caci se suia si se pogora vapaia ca o vetreala de corabie ce se umfla de vânt tare , si au strigat toti multa vreme : "DOAMNE Miluieste !".
Si facându-se rugaciune de catre preoti s-a potolit vapaia , si deschizând cutia au aflat Sfânta Icoana Imparateasca si nefacuta de mâini , neatinsa de foc.
Luând si pânza cea de bumbac pe care o pusese patriciana deasupra Icoanei , au aflat pe ea Alt Chip nefacut de mâna , asemenea Chipului celui dintâi .
Si Slavind toti pe DUMNEZEU si sarutându-L îl pusera deasupra durerilor femeii si îndata o lasara durerile si boala si s-a tamaduit femeia si facându-se sanatoasa desavârsit s-a sculat si a Slavit pe DUMNEZEU cu toti câti venisera acolo cu preotii .
Dupa câtiva ani acea cinstita femeie , de vreme ce mai înainte îsi cunoscuse mutarea ei din viata aceasta , ca ceea ce era vas ales , a purtat grija ca sa daruiasca Acel Preasfânt Chip la o mânastire de calugarite ce se afla la Melitina , în Armenia , cu Hramul Inaltarea DOMNULUI .
Si iata , ca si cum s-ar fi dat veste , a sosit acolo la Constantinopol , Dometian arhiepiscopul Melitinei , varul împaratului Mauriciu , împreuna cu cei mai de cinste ai acelei cetati ;
Deci , aflând patriciana a dat Sfântul Chip în mâna arhiepiscopului spunându-i gândul ei de a-L trimite la Melitina .

Insa nu se cade sa trecem sub tacere si a doua Minune ce s-a facut .
In timpul navalirii persilor, în zilele împaratului Iraclie , temându-se calugaritele mânastirii ca nu cumva sa le robeasca si pe ele , s-au dus la Constantinopol . Si fiindca erau de bun neam au cerut o mânastire de la Serghie patriarhul , care aflând despre aceasta Sfânta si Nefacuta de mâna Icoana, a luat-O fara voia calugaritelor .
Insa în acele zile, i-au venit multe scârbe asupra-i, necazuri si mânie de la împarati asupra lui, si tulburari multe în Biserica.
Si stând la multa mirare pentru acestea, a vazut noaptea în vis pe un om înfricosator ce sta deasupra lui si-i zicea : "Intoarce înapoi cât mai degrab mânastirii ceea ce ai luat fara dreptate". Iar daca s-a trezit sta de gândea , si chemând pe cei ce erau ai lui i-a întrebat : "Ce sunt aceste necazuri si pentru care pricina le patimesc ? Mai ales ca si asta noapte am vazut un om înfricosator care-mi zicea : "Intoarce cât mai curând mânastirii ceea ce ai luat fara dreptate ;
iar eu nu stiu de am luat cuiva ceva".
Iar ei zisera : "Nu baga în seama unele ca acestea, stapâne, ca n-ai napastuit niciodata pe nimeni ; iar necazurile si nalucirile acestea sunt din lucrarea diavoleasca".
Dar când s-a facut noapte iarasi i s-a aratat omul acela si îi zise rastit : "Intoarce cât mai curând ceea ce ai luat calugaritelor de la Mânastirea Inaltarii ;
Oare , nu stii ca sunt straine si fara de mângâiere caci au venit din alta parte ?"
Dupa aceea trezindu-se , zise catre eclesiarhul lui : "Frate , când ai luat Chipul Imparatesc de la calugarite , cum le-a parut ?"
Iar acela zise : "Foarte greu , parinte ;
si de ar fi putut ne-ar fi facut certare".
Atunci a priceput patriarhul si s-a dosadit pe sine si degrab cu multa cinste a trimis Sfântul Chip la mânastirea calugaritelor în 29 ale lui Decembrie .
Si s-au potolit bântuielile si necazurile patriarhului si s-au bucurat calugaritele daca au primit acel Sfânt Chip al DOMNULUI .

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/august/august11.htm

PS : Poate unii dintre voi care vor citi acest articol , vor intelege si ce fel de Minuni si Ajutoare Daruieste Bunul DUMNEZEU Tatal , Fiul si Duhul Sfant si astfel se vor restrictiona de a redistribui 'asa-zise' rugagiuni care de fapt sunt acte de a scoate pe cei credinciosi din obisnuitele lor modalitati de Incercare de Comunicare Directa cu EL ! Cautati sa urmati pe DUMNEZEU prin Invatatura Cuvantului spusa in Matei 6(1-18) !
Cu stima , Ioan Dragomir , un mirean pacatos !

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ