13 august 2012

Minunea săvârșită de Maica Domnului în stingerea focului din Sfântul Munte


DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...



În ultimele zile (vineri și sâmbătă) siteurile grecești titrau despre situația critică din Munte, deoarece frontul de incendiu ajusese la 4 km și se afla la 1,5-2 km de Mănăstirea Hilandar. Duminică însă, pe 12 aug., mai multe pagini de știri grecești anunțau că ploaia a stins incendiu de pe Sfântul Munte Athos.

Ploaia, care a căzut intermitent, dar abundent pe timpul nopții, a fost un ajutor nesperat pentru pompieri (“un adevărat colac de salvare” cum s-a exprimat guvernatorul Sfântul Munte).

Monahi, pompieri, muncitori sau voluntari, toți au vorbit fără ezitare despre minunea săvârșită de Maica Domnului în stingerea focului din Sfântul Munte, care amenința mai ales Mănăstirea Hilandari. Deodată, un nor mare a întunecat cerul chiar deasupra locului în care flăcările se întețeau, iar o ploaie puternică a început, relatează agențiile de presă greceștiAgioritikovima și Romfea, care au stat de vorbă cu monahii și pompierii din zonă.

Trebuie precizat că Institutul Național de Meteorologie nu a prevăzut această furtună. Datorită acestei ploi abundente, mănăstirea a fost salvată de la un dezastru. Alaltăieri, chiar în locul de apariție a incendiului, Arhim. Metodie, starețul Măn. Hilandari, a săvârșit o slujbă de sfințire a apelor alături de o icoană a Maicii Domnului din mănăstire.

Laurențiu Dumitru

Notă: Textul este o sinteză a informațiilor apărute pe diverse pagini web, în special de limbă greacă.
Foto: Starețul Metodie al Hilandarului


 http://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/08/13/minunea-savarsita-de-maica-domnului-in-stingerea-focului-din-sfantul-munte/

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ