15 februarie 2012

PELERINAJ

DOAMNE AJUTA!

Patru zile de pelerinaj religios la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului Umilenie din Rusia, regiunea Breansk, satul Socoti. Sfântul odor va poposi în această după amiază, ora 15, la Catedrala de Stil Vechi “Sfinţii Constantin şi Elena” din Fălticeni. Acest ultim popas încheie pelerinajul organizat în acest an în România de Biserica Ortodoxă Rusă. Înainte de a ajunge la Catedrala Ortodoxă de Stil Vechi, Sfânta Icoană Umilenie va fi aşteptată de preoţi şi credincioşi la intrarea în Municipiul Fălticeni (dinspre Suceava), urmând a fi purtată în procesiune pe străzile Sucevei, Nicolae Bălcescu, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu. În cele patru zile cât va sta la Fălticeni, Catedrala va fi deschisă zi şi noapte pentru credincioşi care vor să se închine. Preotul paroh Sebastian Mogârzan a declarat pentru VIVA FM Fălticeni că în fiecare seară vor fi oficiate slujbe de priveghere, începând cu ora 17, iar dimineaţa va fi oficiată Sfânta Liturghie. Icoana va părăsi Fălticeniul, şi România în acelaşi timp, vineri 17 februarie, la ora 12.
Pe data de 14/27 decembrie 2011 a sosit în România icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Umilenie”, icoană care din voia Domnului s-a ivit în anul 1999 în casa a doi locuitori ai orăşelului Socoti, Victor Vladimirovici Remizov şi Natalia Nicolaevna Muraşchina. Într-o zi Natalia a văzut la un magazin un calendar de perete pe care era imaginea icoanei Maicii Domnului “Umilenie”. Calendarul s-a dovedit a fi din anul trecut şi nu era rost să fie cumpărat. După ieşirea din magazin inima Nataliei i se strângea, totuşi, dureros în piept din milă faţă de chipul Preacuratei lăsat în singurătate, la o parte, prăfuindu-se din neglijenţa şi nepăsarea despre care cunoaştem cu toţii. Întorcându-se a cumpărat două calendare rămase acolo, iar acasă a tăiat datele calendaristice şi a pus imaginile pe perete. Într-o noapte, fiind bolnavă, femeia nu putea dormi şi citea cartea “Rusia înainte de a doua venire” (pe coperta acestei cărţi este chipul Maicii Domnului “Umilenie”), iar pe la ora 3 noaptea a simţit o mireasmă minunată în camera în care se afla, amintindu-şi un lucru citit cândva: rare au fost cazurile când chiar cineva dintre sfinţi au vazut-o pe Maica Domnului, însă mulţi au simţit savoarea miresmei nepământeşti a prezenţei Sale. Acest lucru s-a repetat, dar nimeni nu a ştiu de unde provine plăcutul miros până în noiembrie 1999 când pe icoană au apărut primele picături de mir.

Din mila Maicii Domnului prin acest chip se arată multe minuni: în partea opusă a icoanei s-a arătat chipul Maicii Domnului nefăcut de mână pe care se observă şi chipul Mântuitorului de pe giulgiul din Torino; izvorârea din abundenţă a mirului cu diferite miresme; de câteva ori icoana a picurat lacrimi şi a izvorât mir de culoarea sângelui; alături de acest chip multe icoane se sfinţeau acoperindu-se cu mir, altele se înnoiau; în timpul slujbelor de sfinţire a apei, apa a primit un gust şi miros deosebit, aceasta petrecându-se şi în timpul sfinţirii izvoarelor; prin rugăciunile în faţa acestei icoane, deseori bolnavii primesc vindecări, se găseau acei dispăruţi fără urma

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ