DACA DORESTI SA ASCULTI PARACLISUL MAICII DOMNULUI, POTI SA PORNESTI DE LA BUTON...DOAMNE AJUTA!

PARACLISUL MAICII DOMNULUI!

18 mai 2010

CE INSEAMNA SA FII SARAC

Un tată bogat, dorind ca fiul său să ştie ce înseamnă să fii sărac, l-a dus să petreacă câteva zile la o familie de ţărani. Fiul a stat 3 zile şi 3 nopţi la ţară.

Revenind la oraş, în automobil, tatăl l-a întrebat : “Ce zici de experienţa avută?”
“Bine”, îi răspunse fiul, puţin rezervat.

“Ai învăţat ceva?”, insistă tatăl.

Fiul răspunse:

1. Că noi avem un câine, iar ei au patru.
2. Că avem o piscină cu apă tratată, care ajunge până la jumătatea curţii. Ei au un râu întreg, de apă cristalină, cu peşti şi alte lucruri frumoase.
3. Că avem lumină electrică în grădină, iar ei au stelele şi luna pentru a-i lumina.
4. Grădina noastră ajunge până la zid; a lor se întinde până la orizont.
5. Noi cumpărăm mâncarea; ei o gătesc.
6. Noi ascultăm CD-uri. Ei ascultă simfonia perpetuă a păsărilor, greierilor şi a altor animale mici… toate acestea, însoţite adesea de cântecul unui sătean, care îşi lucrează pământul.
7. Noi folosim microundele. Ceea ce ei mănâncă are gustul focului mocnit.
8. Pentru a ne proteja, trăim înconjuraţi de ziduri cu alarmă. Ei trăiesc cu uşile ca şi deschise, protejaţi de prietenia vecinilor.
9. Trăim conectaţi la telefonul mobil, calculator, televizor. Ei sunt “conectaţi” la viaţă, cer, soare, apă, verdele câmpului, animale, la umbră, la familia lor.

Tatăl a rămas impresionat de profunzimea fiului său. La sfârşit, fiul a concluzionat : “Mulţumesc pentru că m-ai învăţat cât de săraci suntem!”

În fiecare zi suntem mai săraci în observarea naturii, care este opera grandioasă a lui Dumnezeu. Ne preocupăm pentru A AVEA, A AVEA, A AVEA, ŞI A AVEA, DE FIECARE DATĂ MAI MULT, în loc de simpla preocupare de “A FI”.

CRESTINISM - ORTODOX

ARHIVA BLOG

ICOANA MD

MD. POCEAEV