5 august 2021

RUGĂCIUNE LA ÎNCEPUTUL POSTULUI ADORMIRI MAICII DOMNULUI

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


Preacurată Născătoare de Dumnezeu, casă pe care înţelepciunea lui Dumnezeu Sieşi şi-a zidit-o, dătătoarea darurilor duhovniceşti.
Cea care de la cele lumeşti la cele de dinainte de lume mintea noastră o înalţi şi pe toţi la cunoştinţa înţelepciunii îi ridici ,primeşte această rugăciune de la noi, nevrednicii tăi robi

Înduplecă-l pe Fiul tău şi Dumnezeul nostru să le dea mai marilor noştri înţelepciune şi putere. Judecătorilor dreptate şi necăutare la faţa omului. Păstorilor înţelepciune duhovnicească, râvnă şi buna pază a sufletelor noastre. Învăţătorilor smerită înţelepciune.
Fiilor ascultare. Şi nouă tuturor ,Duhul chibzuinţei şi al evlaviei, duhul smereniei şi al blândeţii, duhul curăţeniei şi al adevărului.

Şi acum, MAICĂ prealăudată, dă-ne buna sporire a minţii.
Pe cei aflaţi în vrajbă şi în dezbinare împacă-i.
Pe cei rătăciţi din nesocotinţă întoarce-i spre lumina adevărului lui Hristos.
Povăţuieşte-i frica de Dumnezeu, înfrânarea şi hărnicia.
Dă-le cuvântul înţelepciunii şi cunoştiinţe folositoare de suflet celor ce le cer.
Luminează-ne cu bucuria cea nepieritoare!


PREASFÂNTĂ FECIOARĂ MARIE,ne îndreptăm rugăciunea și nădejdea către Tine, cerându-ți ajutor! Credem cu smerenie și dragoste, că TU EȘTI MAICA DOMNULUI IISUS HRISTOS și ai fost mutată de pe pământ la ceruri ,cu trupul și sufletul TĂU curat și fecioresc; nădăjduim cu tărie că ne vei asculta în tot necazul și nevoia, nu vei lăsa de rușine pe cei ce te punem pe TINE sprijininitoare și GRABNIC Ajutătoare.

Te rugăm, cu umilință să ne aduci pacea și liniștea în toată tristețea și durerile noastre.

Ajutătoarea celor aflați în suferință, ajutătoarea și mângâierea noastră, nu ne lăsa acoperiți de valul întunericului,de oamenii răi și slujitorii diavolului. Biruie pe balaurul LUMII acesteia și scoate-i la liman pe cei ce aleargă la Tine.
Preasfântă Stăpână, de Dumnezeu Născătoare, depărtează de la noi, păcătoşii şi nevrednicii robii tăi, trândăvirea, uitarea, nerecunoştinţa, lenevirea şi toate gândurile cele rele şi viclene, urâte şi defăimătoare. Alungă-le de la inimile noastre cele ticăloase şi de la sufletele noastre cele întinate şi de la mintea noastră cea întunecată. Stinge văpaia patimilor noastre şi ne ajută, că neputincioşi suntem. Fereşte-ne de aducerile aminte, de deprinderile cele viclene şi de toate faptele cele rele, din noapte şi din zi ,și ne izbăvește de ele.
Bucură-te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău care a născut pe Mântuitorul sufletelor noastre Iisus Hristos.

Că preabinecuvântat şi preamărit este numele tău cel sfânt, în cer şi pe pământ, în vecii vecilor.
AMIN.
BUCURĂ-TE BUCURIA NOASTRĂ, CARE ÎNTRU ADORMIREA TA,NU NE LAȘI PE NOI.
Sfântă Marie, Maica lui Dumnezeu, roagă-te pentru noi păcătoșii !

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ