28 mai 2020

PRAZNICUL SFINTEI TREIMI

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...




Bucuria mea, cea mai Sfanta rugaciune adresata Tatalui, este “Tatal nostru”. Catre Fiul este rugaciunea mintii sau a inimii: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul”. Catre Duhul Sfant este rugaciunea: “Imparate ceresc Mangaietorule, Duhul Adevarului care pretutindenea esti...”

Iata o teologie (referitoare la insusirile Lui) care face mințile stăpânite de mândrie să nu mai iscodeasca ceea ce nu poate fi înțeles despre Dumnezeu: Ce este Dumnezeu? MINTE? Nu! Dumnezeu este izvor a toata mintea și mai presus de toate mintea (Atoatestiutor). Ce este Dumnezeu? PUTERE? Nu! El este Dumnezeul puterilor si la toata puterea (Atotputernic). Ce este Dumnezeu? FUMUSETE? Nu! Dumnezeu, este izvor a toată frumusetea (Atotminunat). Ce este Dumnezeu? BUNATATE? Nu! Dumnezeu este izvorul a toată bunatatea (Atotbun). Ce este Dumnezeu MILA? Nu! Dumnezeu este izvorul a toata mila (Atotmilostiv). Ce este Dumnezeu INTELEPCIUNE? Nu! 

Dumnezeu este izvor al intelepciunii si mai presus de toata intelepciunea (Atotintelept). Ce este Dumnezeu Pronie? (pronie inseamna purtare de grija). Nu! Dumnezeu, este izvor al proniei si mai presus de toate pronia (Atoatepurtator de grija). De aceea Sfintii Parinti spun: “Nici ingerii Tai, nici heruvimii Tai, nici serafimii Tai, nu Te pot slavi dupa vrednicie”. 

Asadar, cu atat mai mult noi oamenii, nu putem slavi Prea Sfanta Treime, dupa marirea si cinstea Ei, pe care o are in Sine. PRAZNIC CU BUCURIE! Amin si Aliluia!

                                                                                                                              Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ