10 februarie 2015

RUGĂCIUNE LA ICOANA MAICII DOMNULUI DIN AREOVIND

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


Cu ce cuvinte de laudă vom împodobi icoana Ta cea de minuni izvorâtoare, Născătoare de Dumnezeu ? Cu adevărat Tu Te-ai arătat singură Maică între Fecioare si Scaun al slavei Celui mai presus de ceruri, pe Care si acum roagă-L pentru robii Tăi, ca să ne izbăvim noi de întunericul păcatelor.
 Picăturile rugăciunilor Tale să stropească sufletul meu uscat de arsita păcatelor si purtarea Ta de grijă să mă păzească de alunecarea în groapa deznădăjduirii. Călcat-am cu stiintă poruncile Fiului Tău si m-am făcut sălas  a toată nedreptatea.
 Cumplit apasă asupra mea povara păcatelor mele si nu aflu în mine îndrăzneală spre a veni către Doctorul sufletelor. Ca Adam cel ce alunecase în păcat când se afla în Rai, rătăcesc si eu, căutând a mă ascunde de Dreptul Judecător. Cine nu mă va plânge mine, cel ce am alunecat în împietrire si zac necercetat, neaflând în mine putere de a mă sui pe piatra pocăintei. Ci, cu milostivirea Ta, tinde-mi mână de ajutor Fecioară, si mijloceste-mi iertare, mie, celui cumplit rănit de sabia mândriei. Ca Una Ce ai născut pe Adâncul milostivirii, fă să se nască si în inima mea umilinta, ca să dobândesc revărsarea milei Acestuia.
 Dăruieste-mi răbdare ca să merg până la sfârsit pe drumul mântuirii si din nesimtirea cea nelcintită a sufletului mă scoate. Dă-mi a avea pururea înaintea ochilor sufletului meu păcatele mele cele multe si a nu osândi pe cei ce mă necăjesc si a vădi păcatele lor. Dă-mi întelepciune, ca să mă feresc a cădea în cursele celui rău care îmi sunt întinse prin oameni si dă-mi si blândete, ca să nu mă pornesc cu mânia cea dobitocească a celor ce caută să mă tulbure în toată vremea. Dă-mi să am dragoste si fată de cei mai mici si fată de cei mai mari si a sluji tuturor cu smerenie, după datorie, asteptând plată nu de la oameni, ci de la Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia fie slava în vecii vecilor. Amin.


                           + * + *   + * + *  + * + * + * + * ++ * + *   + * + *  + * + * + * + * +

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ