DACA DORESTI SA ASCULTI PARACLISUL MAICII DOMNULUI, POTI SA PORNESTI DE LA BUTON...DOAMNE AJUTA!

PARACLISUL MAICII DOMNULUI!

9 decembrie 2014

Icoana Maicii Domnului Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastra

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...
Icoana Maicii Domnului Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră (Sâmbăta din Săptămâna a cincea a Postului Mare)Icoana Maicii Domnului „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră” a fost zugrăvită de maicile Mănăstirii Leushinski cu binecuvântarea sfântului Ioan de Kronstandt în anul 1894. Însuşi sfântul Ioan a sfinţit-o şi s-a rugat dinaintea ei numind-o „Mântuitoarea Rusiei”.

Trei ani mai târziu, sfântul Ioan l-a binecuvântat pentru rugăciune şi nevoinţă dinaintea acestei icoane pe sfântul Serafim de Viriţa, care pe atunci vieţuia încă în lume, spunându-i:

- Vei fi schimnnic al Lavrei Alexandru Nevski. Roagă-te pentru mântuirea Rusiei înaintea acestei icoane.

Şi îi porunci să repete nevoinţa sfântului Serafim de Sarov: să se roage Preacuratei Maici a Domnului să trimită pace ţării.După mutarea sa la Viriţa, în anul 1937, sfântul Serafim se rugă dinaintea acestei icoane 1000 de zile şi nopţi, cerând Maicii Domnului să trimită pace Rusiei.

Odată, o familie şi-a adus pruncul bolnav de la Sankt Petersburg la sfântul Serafim să se roage pentru sănătatea copilului, însă când intrară la cuviosul părinte, copilul era deja mort. Părinţii plângeau şi îl rugau să le ajute. Sfântul Serafim se rugă Maicii Domnului, iar copilul învie. Vestea minunii se răspândi cu repeziciune, pricină pentru care autorităţile hotărâră să confişte icoana. În acest timp, la sfântul Serafim veni o fiică duhovnicească, Lidia, pe care o tunse în monahism cu numele Varsanufia şi îi încredinţă icoana spre păstrare.După ce în anul 1962, icoana Maicii Domnului fu adusă în Ucraina, dinaintea ei se rugă 1000 de nopţi schiegumena Alexandra care cu puţin timp înainte de plecarea sa la Domnul, săvârşită în 1978, auzi din icoană ziua adormirii sale.

În 1997, icoana fu dăruită Mănăstirii de maici a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Cernigov, Ucraina. Primele minuni săvârşită aici a fost îmbunătăţirea vieţuirii, încuviinţarea unui preot de sluji la mănăstire, sosirea unor surori cântăreţe şi începutul lucrărilor de construcţie.

La 23 aprilie 2002, Biserica Ortodoxă Ucraineană a adăugată în lista icoanelor făcătoare de minuni, aşezând prăznuirea sa în Sâmbăta din Săptămâna a cincea a Postului Mare.In Pelerinajul facut la marile Lavre in Ukraina odata ajunsi la Kiev pentru a vedea Lavra Pecersk,am facut aproximativ 60 km si am ajuns special la Cernigov pentru a vedea icoana.In continuare am sa va scriu istoria icoanei de pe pliantul cumparat in biserica.
Cand preotul a aflat ca suntem din Romania si a vazut ca stiam ceva despre icoana a ramas foarte surprins.A chemat o doamna din administratia bisericii,o basarabeanca,si ne-a vorbit in limba romana.Mai mult ,nu stiu de unde,ne-a adus pliante in "limba moldoveneasca"

Istoric al Icoanei Facatoare de Minuni a Maicii Domnului
“EU SUNT CU VOI SI NIMENI IMPOTRIVA VOASTRA”
Se afla in incinta manastirii de maici Sf. M. Mc. Gheorghe din eparhia Cernigovului, la 7 km de Kozelet.
A fost daruita manastirii in anul 1997 de catre p. Heruvim din Cernigov. Prima minune facuta de icoana a fost imbunatatirea vietii manastiresti, acordul unui preot de a sluji la manastire, sosirea unor surori-cantarete la cliros, inceputul lucrarilor de constructie. Iata ce i-a marturisit maicii starete, egumenei Pelagheia, despre aceasta sfintenie p. Heruvim: “Icoana a fost zugravita de maicile Manastirii Leusinski cu binecuvantarea scumpului parinte Ioan din Kronstadt in anul 1894.Insusi parintele Ioan a sfintit-o si s-a rugat in fata ei, numind-o Mantuitoarea Rusiei. Mai tarziu (1897), cu icoana „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra”, parintele Ioan l-a binecuvantat pentru rugaciune si nevointa duhovniceasca pe mireanul, iar ulterior ieroschimonahul Serafim (din Varita), spunandu-i: „Vei fi schimnic al Lavrei Alexandr Nevski. Roaga-te pentru mantuirea Rusiei inaintea acestei icoane”. Si i-a poruncit sa repete nevointa Cuviosului Serafim din Sarov: sa se roage Imparatesei Cerului ca Domnul sa trimita pace tarii.Dupa inchiderea Lavrei parintele ieroschimonah Serafim si-a luat binecuvantare de la episcopul Grigore (ulterior Mitropolit al Sankt-Petersburgului) sa plece la tratament in Varita, intrebandu-l cum sa procedeze cu icoana. Episcopul Grigore i-a raspuns: „Daca ati primit-o ca binecuvantare de la un sfant, atunci trebuie s-o pastrati”. Ieroschimonahul din Varita Serafim, in anul 1937, s-a rugat in fata acestei icoane o mie de zile si nopti, cerand de la Imparateasa Cerului ca Domnul sa trimita pace Rusiei. Nenumarate minuni se aratau de la icoana Maicii Domnului. Odata o familie – sotul cu sotia impreuna cu copilul bolnav – a venit din Sankt-Petersburg sa se roage pentru sanatatea copilului. Insa cand au intrat la parintele Serafim, copilul era deja mort. Parintii plangeau si il rugau sa le ajute. Sfintia sa a inaltat rugaciuni catre Maica Domnului si copilul a inviat. Vestea despre acest caz s-a raspandit pretutindeni, iar slava icoanei crestea. Autoritatile au hotarat sa exproprieze icoana.In acest timp la p. Serafim a venit Lidia – fiica sa duhovniceasca. El a tuns-o in calugarie cu numele Varsonufia si i-a incredintat icoana pentru pastrare. „Intrebandu-l pe parintele Serafim, – povesteste maica Varsonufia, – ce sa fac cu icoana cand va fi sa mor, el mi-a raspuns: Nu te ingrijora, o vei da lui Heruvim. Icoana se va afla la manastire. Ea va apartine Sfantului Mare Mucenic si Purtator de Biruinta Gheorghe”. Dupa ce in 1962 icoana Maicii Domnului „Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra” a fost adusa in Ucraina, inaintea ei, parca primind stafeta rugaciunii, se roaga 1000 de nopti schiegumena Alexandra, care cu putin timp inainte de moartea sa (+1978) a auzit de la icoana Imparatesei Cerurilor vestea despre sfarsitul sau de Ziua Ingerului Pazitor.

Acatistul s-a scris intr-un mod minunat. Maica stareta Pelagheia nu a gasit pe nimeni pentru acest lucru si intr-o zi, pe neasteptate, in gand i s-au aranjat un sir de cuvinte – ea le-a scris. Asa a aparut primul condac. „Poate va iesi si icosul?”- s-a gandit si imediat a notat si icosul. Si astfel rand pe rand s-a compus jumatate de acatist de parca era dictat de sus.La un moment dat maica s-a indoit si calauzirea cereasca a disparut. Pana la urma a reusit, totusi, sa finiseze Acatistul. Stapanul Antonie, mitropolitul de Cernigov si Nejinsk a binecuvantat ca Acatistul sa fie citit in fata Sfintei Icoane. Primul altar din lume cu acest hram este altarul din stanga al Bisericii Sf. M. Mc. Gheorghe. Icoana se sarbatoreste in ziua Laudei Maicii Domnului.

Icoana Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra exista mai mult de o suta de ani, insa putini sunt cei ce o cunosc. A batut ceasul si Ea ni s-a descoperit anume acum cand lumea se afla pe muchia prapastiei, cand e bantuita de razboaie, cataclisme, boli incurabile, cand se introduc pretutindeni inspaimantatoarele coduri, – anume in acest ceas Imparateasa Cerurilor ni s-a infatisat in chipul Mangaierii si Intaririi: „Nu te teme, turma mica! Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra”.
Trimiteți un comentariu

c3

MD. POCEAEV

cod2

Cum se cunosc icoanele MD


Icoanele ortodoxe ale Maicii Domnului se recunosc cel mai degrabă după cele trei stele - una pe frunte, a doua pe umărul drept, a treia pe umărul stâng. Aceste trei stele simbolizează fecioria Fecioarei Maria înainte de naştere, în naştere şi după naştere.

CATEGORII

—Care sunt cele 12 vineri din an care se tin; ce semnifica (1) .Icoana Maicii Domnului „Slovenskaia” (1) 100 POVETE ORTODOXE (1) 15 octombrie (1) 486 Întrebări din Biblie cu răspuns (1) 8 martie (1) ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESTI (1) Acatist al Sfintei Icoane a Maicii Domnului Ognevidnaia din Areovind (1) ACATIST LA ICOANA MAICII DOMNULUI DE LA PUTNA (2) ACATIST LA ICOANA MAICII DOMNULUI DIN TINOS (30 ianuarie) (2) ACATIST LA ICOANA MAICII DOMNULUI DINTR-UN LEMN (1) ACATIST PENTRU COPII AVORTATI (1) Acatistul Acoperamantul Maicii Domnului (1) Acatistul Bunei Vestiri (25 martie ) (1) Acatistul Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa (1) ACATISTUL INTRĂRII ÎN BISERICĂ A MAICII DOMNULUI (1) Acatistul Izvorul Tămăduirii (1) ACATISTUL MAICII DOMNULUI – Bucuria tuturor celor necajiti (1) Acatistul Nasterii Domnului (1) Acatistul Nasterii Maicii Domnului (1) Acatistul Nașterii Maicii Domnului (8 septembrie) (1) Acoperamantul Maicii Domnului (5) ADORMIREA MAICII DOMNULUI (6) Adormirea Maicii Domnului in iconografie (1) Adormirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu (3) AICI 24 ORE ORTODOXE -PROGRAMUL UNEI ZILE (1) AICI GASESTI CANTARI BISERICESTI (2) AICI GASESTI ICOANE CU MAICA DOMNULUI (7) AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI (16) AICI GASESTI POVESTIRI ORTODOXE (5) AICI GASESTI RUGACIUNI SI ACATISTE (13) AICI GASESTI SFATURI PENTRU SPOVEDANIE (7) AICI-NOUL TESTAMENTIN FORMAT AUDIO (1) al Născătoarei de Dumnezeu (1) ALTARUL ORTODOX (1) Altă minune a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu (1) APOCALIPSA (2) ARGHIROFILIA (1) ARGUMENTE PENTRU CINSTIREA MAICII DOMNULUI (1) ASCULTAREA DE PREOTUL DUHOVNIC (1) Aș colinda…POEZII DE ANUL NOU (2) Axion la Adormirea Maicii Domnului (1) BIBLIA CEA ADEVĂRATĂ (2) BISERICA ORTODOXA WIENA (3) BISERICI (48) BLESTEMUL (1) BOBOTEAZA (10) Braul Maicii Domnului (1) BUNA VESTIRE (4) Bunavestire (1) CANDELĂ ŞI MÂNTUIRE (3) Canon de mulțumire către Prea Sfânta Născătoarea de Dumnezeu (1) Canon la Pavecernița mică (1) Canonul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. (1) CANTARI BISERICESTI- LITURGICE (1) CANTEC DE SLAVA CATRE MAICA DOMNULUI CANTĂ CORUL APOSTOLIA (2) CARTI (1) CE SANT ICOANELE? (10) CELE 10 PORUNCI (1) Cele 500 de nume ale Maicii Domnului şi semnificaţiile lor (1) Cele 7 cauze care duc la aparitia bolilor (1) Cine a fost Fecioara Maria? (1) Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Igorevskaia" -5 iunie (1) Cinstirea Maicii Domnului (1) CITATE DIN SF. EVANGHELIE (7) Completare la cateheza „Despre Pururea Fecioria Maicii Domnului“ (1) Completare la cateheza „O mamă creştin ortodoxă“ (1) Completare la cateheza despre Lumânare (1) Convorbiri Duhovnicesti (1) Credinta fara fapte de credinta nu e credinta. (1) CREŞTINISM şi YOGA ÎN TOTALĂ CONTRADICŢIE UNA CU ALTA!!! (1) croi (1) CUGETARI SI CITATE ORTODOXE (1) Cum arata ingerii? (1) CUM ÎNŞEALĂ DIAVOLUL PE OM (1) CUM SA NE RUGAM (14) CUVANT CATRE CRESTINII ORTODOCSI DUMNEZEU ŞI OMUL (1) CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE I N V I D I E (1) CUVÂNT CĂTRE CREŞTINII ORTODOCŞI DESPRE PURUREA FECIORIA MAICII DOMNULUI (1)