9 iunie 2011

Sfat înţelept

O femeie credincioasă a zis lui avva Isidor:
- Avva, cum pot să îmblânzesc mânia lui Dumnezeu, ce roade ale pocăinţei să aduc jertfă pentru păcatele mele cele multe şi grele?
Atunci avva Isidor i-a răspuns:
- De nimic nu se bucură mai mult Dumnezeu decât când vede în sufletul omului o pocăinţă sinceră şi curată, blândeţe în cuvinte şi în fapte, înţelepciune în purtare, milostenie şi iertare faţă de toţi oamenii.

                                     Povestea unui pelerin


    Cu multi ani in urma,intr-un sat din Rusia traia un baiat orfan de parinti. El a fost crescut de la doi ani de bunicul sau,care era un om instarit si cinstit.Acesta l-a invatat sa scrie si sa citeasaca.Cand a implinit 19 ani,bunicul s-a stins din viata,I-a lasat mostenire casa,o Biblie si o 1000 de ruble.Intr-o zi de duminica a intrat in biserica sa se rtoage,asa cum il invatase bunicul.Se citea din epistola catreTsaloniceni a Sf Apostol Pavel.I-a ramas intiparite in minte doua cuvinte:"Rugati-va neincetat"! dupa liturghie s-a apropiat de diacon si l-a intrebat:
-Ce inseamna sa te rogi neincetat?
-Nu stiu cum sa-ti explic,mai intreaba si tu pe altii,i-a raspuns acesta si a plecat grabit de langa el.
S-a dus si la preotul care slujise in altar
 si l-a intrebat:
-Parinte ce inseamna sa te rogi neincetat?
Preotul i-a zis:
-Trebuie sa stai mai mult la slujbe,sa stai mai mult in Biserica si Dumnezeu te va invata sa te rogi.
Baiatul si-a pus in gand sa pornesaca spre manastirile din Kiev,pentru a afla un om ca sa il invete si pe el sa se roage neincetat, in calatoria sa intreba mereu despre un om rugator,intr-o buna zi a aflat ca exista un barean ce traieste izolat intr-o padure,pelerinul s-a indreptat spre acea siastrie.
-Buna ziua cinstite batrane.
-Parinte ce inseamna sa te rogi ne incetat?
-Rugaciunea neincetata este rugaciunea lui Iisus"Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma pe mine pacatosul"daca te obisnuiesti cu acesta rugaciune nu mai poti trai fara ea.

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ