21 iunie 2011

A judeca si critica usor e o dovada a neintelepciunii...

DOAMNE AJUTA!
Un necredincios critica într-una pe preoţi şi pe creştini că sunt plini de păcate, fiindcă aşa auziseră şi văzuseră el la televizor, unde sunt prezentate, frecvent şi exagerat, aspecte negative din viaţa creştină şi niciodată splendoarea vieţii creştineşti cu minunile care se fac prin părinţii harismatici. Un grădinar din vecini îl duse pe clevetitor în livada sa de pomi roditori şi-i arătă câteva mere putrede care zăceau în iarbă.
- Vezi aceste mere de sub copac? De ce crezi că au căzut de pe crengi?
- Pentru că sunt viermănoase, fu răspunsul.
- Bine ai grăit! Dacă vezi sub măr câteva fructe putrede, oare vei putea zice că întreg pomul e de lepădat? Dragă vecine, în orice societate omenească se află şi membri buni, dar şi netrebnici. Pădure fără uscături, nu ai să găseşti.
Biserica este ca o familie mare de oameni.Miliarde de oameni.
Ea cuprinde multimea oamenilor care au trait pe pamant si-apoi s-au dus in cer timp de doua mii de ani.
Ea are in componenta si alte miliarde de oameni care inca mai sunt azi pe pamant si lupta pentru mantuirea sufletelor.
Poti sa judeci o asa multime de oameni din intreaga BISERICA?
Ea nu trebuie judecată şi osândită după creştinii slabi şi păcătoşi, ci lăudată după cei buni,dupa multimea sfintilor,dupa jerfele martirilor crestini ,dupa rabdarea pustnicilor din pustietati si crapaturile pamantului,dupa ostenelile cuviosilor...ale căror fapte rămân preţioase în ochii oamenilor şi ai lui Dumnezeu, ca nişte roade frumoase.
Biserica trebuie laudata dupa multimea minunilor care se fac in ea,dupa multimea binefacerilor care primesc oamenii prin ea si slujbele randuite de ea, prin preotii ei ,persoanele autorizate de aceasta institutie ,oameni de care suntem botezati ,spovediti si impartasiti si inmormantati...servicii religioase fara de care nu putem intra in Rai...
Cum poti sa arunci vorbe grele asupra unei asa mari comunitati de oameni pentru cei cativa care nu ii fac cinste si nu o reprezinta cu cinste ???
Nu crezi tu ca il superi pe Dumnezeu ,Cel care sustine si lucreaza prin aceasta institutie ?

Omul a plecat capul umilit si plin de cainta pentru asa neghiobie a mintii lui si-a schimbat gandul punand inceput nou unei noi vieti religioase ."

Sora si frate crestine ,de ai in gandul tau astfel de idei, schimbati-le pana nu e prea tarziu, pana nu se inchide usa milei dumnezeiesti si pentru sufletul tau .
Foloseste-te cat mai ai vreme de biserica ,de slujbele ei,de preotii ei, implinindu-i prevederile si regulile ,ca va veni o zi cand vei muri si tu .
Te vei duce la Dumnezeu si vei vedea ca nu te va intreba deloc de faptele cele rele si nepasarea celor rau-credinciosi crestini ...ci te va intreba de ce nu ai fost TU un bine-credincios ,ca sfintii si bunii crestini din biserica .
De vei semana in gandire ,purtari si fapte cu cei buni vei putea locui si tu in Rai cu ei, iar de nu vei fi asemenea lor...mde...vei avea si tu parte de osanda vesnica ,impreuna cu "crestinii' pe care i-ai judecat tu o viata intreaga !

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ