9 septembrie 2022

Viata și minunile Maicii Domnului!!

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


                  AŞA NE VORBEȘTE SFÂNTA SCRIPTURĂ DESPRE MAICA DOMNULUI !!!
 
Nu toate Bibliile sunt la fel, nu este o Biblie bogată şi una săracă, Mântuitorul a lăsat o singură Sfântă Scriptură. Biblia ortodoxă este singura Biblie așa cum a lăsat-o Dumnezeu prin insuflare, nu a scos, nici n-a adăugat nimic la ceea ce a dat Duhul Sfânt . Luaţi în mână o Biblie ortodoxă şi una sectară şi veţi vedea că nici limbajul lor nu este la fel. Sectele au scos afară 14 cărţi ale Scripturii, au modificat versete şi le-au dat sensul convenit lor, mare păcat este acesta:,,Iar de va scoate cineva din cuvintele cărții acestei prorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieții şi din cetatea sfântă şi de la cele scrise în cartea aceasta" (Apoc. 22, 19). Biblia ortodoxă are 80 de Cărți în total, iar cea sectară numai 66 de Cărți, se poate oare să te atingi de cuvântul lui Dumnezeu, oare tu ești autorul lui?
Vechiul Testament ortodox are 53 de Cărți, iar cel sectar numai 39 Cărți. Dacă se numeşte Testament, înseamnă că nu poate fi schimbat în niciun fel fără a greși, față de Cel ce a lăsat Testamentul Lui şi mai ales că Testamentul este al lui Dumnezeu şi nu este al oamenilor. La Judecată vom vedea ce vor răspunde cei ce au făcut acest păcat fără de
iertare. În Noul Testament, au făcut schimbări de cuvinte după bunul plac, au adăugat, au şters, oare Dumnezeu a greşit, cînd a alcătuit prin insuflarea Duhului Sfânt , Noul Testament?
Au schimbat cuvintele pentru a o putea înjosi pe Maica Domnului, pentru a-i putea lua ceia ce i s-a dat de Dumnezeu, pentru a o coborî la nivelul oamenilor de rînd, făcind-o egală cu orice femeie. Oare ați mai găsit undeva în lume, o femeie ca şi aceasta să nască un Dumnezeu?
De ați găsit-o aceia este egală cu Maica Domnului, dar fiindcă nu este, Fecioara Maria este persoană Unică şi fără egal în omenire. Să naşti un Dumnezeu şi apoi să treci la păcate, se pare că este un gol în rațiunea, care susține aşa ceva. Îngerii i se închină şi o slăvesc, iar oamenii fără rațiunea întreagă o batjocoresc. Intreaga Scriptură se concentrează asupra ei, de la primele file ale Cărții Facerii: ,,Atunci... a luat una din coastele lui şi a plinit locul ei cu carne. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie și a adus-o la Adam" (Facere, 2, 21-22). Oare nu la fel s-a întrupat Iisus Hristos din Fecioara Maria? Eva se naşte din Adam fără de bărbat prin coastă, iar Hristos se naşte din Fecioara Maria fără de bărbat, rămânând Maica Domnului fecioară şi după naştere. Naşterea Evei din Adam este chipul Naşterii lui Hristos din Fecioara Maria. Aici Eva, acolo Maria, aici Adam Feciorelnic, acolo Hristos Dumnezeu, aici Eva fecioară, acolo Maria pururea Fecioară şi Născătoare de Dumnezeu. Aceasta este prima mențiune Biblică despre Maica Domnului Fecioară, este o preînchipuire a Naşterii lui Hristos din Maica Domnului.
A doua mențiune biblică, despre Maica Domnului o găsim în Biblie, tot în Cartea Facerii, atunci când au căzut în păcat Adam şi Eva, iar Dumnezeu îi dă pedeapsă şarpelui.,,Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămînţa ta și sămînţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înțepa călcâiul" (Facere, 3, 15). Cuvântul femeie, ca gen, se referă la o femeie prin care şarpele, adică diavolul a fost biruit, i s-a luat puterea. Femeia prin care am căzut este Eva, iar femeia prin care diavolul este biruit este Fecioara Maria. Femeia dărimătoare este Eva, iar femeia salvatoare este Maica Domnului. Duşmanie între diavol şi Maica Domnului a existat atunci cind Irod a vrut să-l omoare pe lisus, iar Maria fuge cu lisus in Egipt. Duşmanie a existat pe Golgota când diavolul se arăta biruitor, iar Maria plângea la poalele Crucii, era o biruință aparentă, căci Iisus îl biruie prin Cruce. Deci, femeia de care vorbeşte Scriptura este Fecioara Maria, iar duşmanul este diavolul. Duşmănia,,între sămînţa ta şi sămînţa ei", aici ni se arată lupta dintre Hristos şi diavol. După trup, Hristos este sămânță din trupul Maicii Domnului, iar după Dumnezeire este Fiul lui Dumnezeu. Având trup din Fecioara Maria înseamnă că lupta lui Hristos prin trupul său este şi lupta continuă a Maicii Domnului cu diavolul. A existat această dușmănie între Hristos şi diavol și va exista pînă la sfîrşitul lumii. Cuvintul,,aceasta îți va zdrobi capul" arată că lisus Hristos prin moartea pe Crucea Golgotei a zdrobit capul diavolului, l-a legat, numai are atîta putere diavolul pe cât a avut până la venirea lui Hristos. Unde se rosteşte numele lui Hristos, puterea diavolilor se topeşte. Cuvintele,,iar tu îi vei înţepa călcâiul " arată că va avea diavolul o putere mică şi aceasta numai asupra trupului, căci Dumnezeu fiind, diavolul a fost biruit de El prin ceea ce se părea că diavolul biruie. Femeia a biruit, prin Nașterea lui Hristos, Maica Domnului a biruit pe diavol, iar Hristos l-a legat în Gheena, pentru a nu mai putea chinui pe oameni. Că diavolul îi chinuie, aceasta se datoreşte acceptării de bunăvoie de către oameni a stăpînirii diavolului asupra lor.
A treia mențiune biblică, despre Maica Domnului o avem în Biblie, tot în Cartea Facerii:,.Iată, la anul pe vremea asta am să vin iar pe la tine și Sarra, femeia ta, va naşte un fiu. Iar Sarra a auzit din uşa cortului de la spatele lui. Avraam şi Sarra însă erau bătrîni, înaintați în vîrstă, şi Sarra nu mai era în stare să zămislească" (Facere, 18, 10-11). Sarra este chipul Maicii Domnului. Căci Sarra îl va naște pe Isaac, la adînci bătrînețe, şi această naștere este dar de la Dumnezeu şi nu prin puterea naturală. Sara stearpă naște pe Isaac, iar Maria Fecioară naşte pe Iisus Hristos. Darul lui Dumnezeu acolo şi darul lui Dumnezeu aici.
A patra mențiune biblică, despre Maica Domnului este următoarea: ,, Și a visat că era o scară, sprijinită pe pămînt, iar cu vîrful atingea cerul; iar îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se coborau pe ea" (Facere, 28, 12).
Scara aceasta văzută de Iacob pe care se urcau şi se coborau îngerii, iar in vârful ei era Dumnezeu, nu cumva o reprezintă pe Maica Domnului? Oare în Nazaret n-a coborît Gavriil arhanghelul la această scară să-i vestească întruparea lui Hristos? Oare la Betleem ce au văzut păstorii, nu cumva îngerii urcau şi coborau prin Maica Domnului la Cel născut? Ea este Scara pe care s-a coborît Dumnezeu la noi, ea a legat cerul cu pământul , Dumnezeu s-a întrupat în ea, a venit la noi, ea este unirea noastră cu Hristos Dumnezeul nostru. Iacov patriarhul îi mai dă un nume foarte frumos: ..Cât de înfricoşător este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta este poarta cerului" (Facere, 28, 17). Oare n-a locuit Dumnezeu în Maica Domnului ca într-o casă timp de 9 luni? Da, El a locuit, ea este casa lui Dumnezeu. Dar de ce este poartă? Maica Domnului, prin naşterea Domnului nostru Iisus Hristos s-a făcut poartă de intrare în ceruri. Ea a deschis ușa cerului, ea ne deschide prin Naşterea ei porțile Raiului. Iisus intră în Maica Domnului, ia trup de acolo, intră în Iad şi apoi de acolo duce trupul la ceruri și-l aşază pe Tronul Treimii. Scara este Maica Domnului, iar poarta o deschide ea însăşi . Deci prin vedenia lui lacob s-a arătat Maica Domnului în ipostas de Scară de coborîre si de urcare a lui Dumnezeu, iar prin poartă ne-a arătat intrarea noastră în ceruri.
Domnului, aşa ne cheamă Scriptură. Viața ei ne cheamă să ne dăm viața noastră ca şi ea, în slujba lui Dumnezeu, Minunile ne cheamă să cerem sprijinul ei, ea poate face şi minuni, Urmarea ei ne cheamă s-o urmăm şi noi pe ea, iar Cuvântul Maicii Domnului către Biserica ortodoxă este cuvântul Fiului ei, suntem români, să-i cântăm cu poeții în dulcea limbă românească, apoi să începem să ne rugăm ei citindu-i Brâul , Prohodul şi cântându-i Psalmii ei şi s-ar putea ca străbătînd acest drum al cărții,,,Maica Domnului ocrotitoarea României" să ajungem în Calendarul Bisericii ortodoxe trecind în rândul Sfinților noştri români.
Pe coperta cărții vei găsi Grădina Maicii Domnului, România este aceasta, așa cum arăta ea sub brațele milostive ale Maicii Domnului. Mulți au numit România, ca fiind grădina Maicii Domnului şi aşa este, că mulți au trăit urmind-o pe ea. Florile ei sunt sfinții de pe pămîntul românesc, iar urmaşii fiului ei sunt episcopii puşi pe această hartă, episcopii care au slujit Altarul ortodoxiei româneşti, printre ei au fost și mulți martiri, unul fiind episcopul Nicolae Popovici, martirul Oradei, care în anul 1951 a fost scos din scaunul de episcop al Oradei, petrecând într-o mănăstire, era prea bun orator, prea român, un mare creştin. Apoi vom găsi martirii de dincolo de Prut până la Nistru, mulți episcopi au fost omorâți de prigonitorii ortodoxiei românești și ai ortodoxiei ruse. În Hristos nu este deosebire, toți sunt una, fie român, fie rus, fie grec, fie latin, ori de ce neam ar fi, toți au un suflet dat de Dumnezeu, toți sintem creaţi de Dumnezeu, că din fiecare neam sunt şi buni şi răi, aceasta este o realitate. Domnul nostru lisus Hristos este Dumnezeul tuturor neamurilor şi vrea mântuirea tuturor. Maica Domnului este mijlocitoarea întregii lumi şi se roagă Fiului ei pentru noi păcătoşii, ca să ne mântuim . În carte te va întîmpina Icoana Maicii Domnului, prin care vei vedea frumusețea acestei Mame, care se roagă pentru noi. Icoanele aproape toate sunt de la Muntele Athos, locul unde petrece Maica Domnului, multe sunt Icoane făcătoare de Minuni. Să ne rugăm Maicii Domnului să primească acest dar şi să ne ia cu ea în ceruri lângă Fiul ei.
Amin!
Oradea, 2 iulie, 1990
diaconul GHEORGHE BABUT. nemonah, păcătosul.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ