12 septembrie 2018

CUVINTE SFINTE - DESPRE IUBIRE

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...



   Bucuria mea, crestinii ortodocsi care spun ca doar credinta in Hristos poate sa-i mantuiasca, sunt in inselare! 
Asa spun sectantii, dupa invatatura tatalui lor, Luther: SOLA FIDE, adica, DOAR CREDINTA daca au, se mantuiesc. “Credinta fara fapte moarta este” (Iacov 2:17), adica, simpla credinta, care nu este insotita de HAR si de FAPTE DE IUBIRE, nu foloseste la nimic.

Chiar si “demonii cred si se cutremura” (Iacov 2:19), dar nu se pot mantui. 

Sfantul Maxim Martirisitorul zice: “Dupa cum amintirea focului nu iti incalzeste trupul, tot asa nici credinta fara dragoste nu-ti va incalzi sufletul”. Nu frumusetea ne face sa iubim, ci iubirea ne face sa vedem frumusetea. "Valurile marii lovesc marginile pamantului. Pamantul este omul, omul trup al pamantului, iar in tarie sunt stelele lui, faptele lui cele bune. Roade doreste Dumnezeu, de la omul cel de El zidit.
Cand trupul omului, ca si trunchiul, va fi scuturat de roade, minunat ar fi, ca din el sa se desprinda “mere de aur” (fapte bune, pline de iubire), pe care sa le cuprinda “mainile” lui Dumnezeu.

 Atunci vom putea spune ca noi insine, nu ne-am fost zadarnici, ca nu in zadar ne-am chinuit prin aceasta viata trecatoare, ca un vis" (Sfantul Nicolae Velimirovici).

 Iar in Filocalia 2, gasim scris: “Multi au grait multe despre dragoste. Dar doar daca o veti cauta intre ucenicii lui Hristos o veti afla. 
Caci numai ei au avut Dragostea adevarata ca invatator al dragostei”. In IMNUL IUBIRII scrie: "De as avea darul prorociei si de-as cunoaste toate tainele, si toata cunostiinta..., iar dragoste nu am, nimic nu sunt" (1 Corinteni 13).
Cel ce a dobandit, prin urmare dragostea, a dobandit pe Dumnezeu insusi, intrucat "Dumnezeu este iubire" (1 Ioan 4:16). A Lui Dumnezeu sa fie slava, acum, si pururea si in vecii vecilor.
                                                                                                                Amin si Aliluia!
                                                                                                                     Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ