12 mai 2018

TU SĂ RĂMAI IN DUMNEZEU!

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

   Bucuria mea, aici in Sfantul Munte Athos a trait Sfantul Siluan Athonitul. Este un Sfant al secolului nostru si vorbeste in scrierile sale in mod minunat despre Duhul Sfant: "Ca sa ramai in Dumnezeu, multumeste-te cu ce ai, chiar daca n-ai avea nimic. 
Fii multumit si multumeste Lui Dumnezeu ca n-ai nimic. Sa-ti fie de ajuns faptul de a sluji Lui Dumnezeu si El te va aseza impreuna cu Sfintii. Slava milostivirii Domnului, fiindca, El ne da noua, pacatosilor sa fim in Dumnezeu. Cu lacrimi il rog pe Dumnezeu pentru cei care imi cer sa ma rog pentru ei: "Doamne, da-le Duhul Tau Cel Sfant, ca ei sa Te cunoasca prin Duhul Sfant. Duhule Sfinte, nu ne lasa! Cand esti cu noi sufletul nostru simte prezenta Ta si isi gaseste fericirea in Dumnezeu, cand Tu ii dai sa iubeasca cu inflacarare pe Dumnezeu". 
Tot el spune: "PENTRU UN SINGUR GAND DE MANDRIE, DUHUL SFANT NE PARASESTE, iar, PENTRU UN SINGUR GAND DE SMERENIE, DUHUL SE INTOARCE IN SUFLETELE NOASTRE!" Si, te mai rog sa te gandesti la cuvintele acestui Sfant, spuse inainte ca Sfintii Ingeri sa-i ia sufletul: "Inca n-am dobandit Duhul Smereniei", fiindca, s-a smerit si pe patul de moarte, stiind ca Dumnezeu a spus: "In ce te voi gasi, intru aceea Te voi judeca" (Iezechiel 33:20). 

Iata, vrednicia clipei: 

Te-a gasit, nespovedit, neimpartasit si plin de mandrie? Te osandeste! Te-a gasit, SPOVEDIT, IMPARTASIT si SMERIT? TE MANTUIESTE!
Amin si Aliluia!
            Preot Ioan 🛎.


Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ