DACA DORESTI SA ASCULTI PARACLISUL MAICII DOMNULUI, POTI SA PORNESTI DE LA BUTON...DOAMNE AJUTA!

PARACLISUL MAICII DOMNULUI!

10 octombrie 2010

Cateva relatari din minunile facute la Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Calugara

Deși au trecut 150 de ani de la descoperirea acestui sfânt loc Dumnezeu nu încetează să ne arate că nu ne părăsește. Și azi ca și în vechime acest locaș dumnezeiesc se descoperă oamenilor tot prin cântări îngerești un grup de copilași care au venit în vizită la mănăstire au auzit în interiorul bisericii cântări foarte frumoase pe care numai ei cu inima lor curată le-au putut auzii învătătorul mirat fiind de aceasta s-a adresat preotului iar acesta i-a confirmat că și in vechime locul mănăstirii tot prin astfel de cântări a fost descoperit.
Comoara cea nepretuită a mănăstirii care rămâne mărturie de netăgăduit a celor întîmplate este icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului care liniștită la locul ei din vechime ascultă neputințele și necazurile oamenilor revărsând asupra celor care vin și-i cer ajutorul mângâiere, alinare și binecuvântare. Cele mai multe date despre minunile săvârșite la icoana Maicii Domnului le avem din traditia orală ,foarte putine dintre ele fiind consemnate in scris.
Potrivit unei tradiții locale în anul 1917 s-a încercat timp de o săptămână restaurarea icoanei însă încercările au eșuat deoarece vopseaua cu care era repictată icoana era găsită în fiecare zi căzută de pe icoană de parcă o mână nevăzută ar fi dat-o jos. Odată cu trecerea timpului s-au remarcat numeroase minuni dintre care amintim:
 • O femeie oarbă din naștere și-a recăpatat vederea complet, deși era oarbă ea era căsătorită și avea un copil după ce Maica Domnului i-a redat vederea prima ei rugăminte adresată celor din jur a fost să-i aducă copilul să-l vadă întia oară după această renaștere.
 • Un om care era tetraplegig s-a vindecat pe când dormea lângă biserică în vis a auzit- o pe Maica Domnului poruncindu-i să înconjoare biserica de trei ori iar el trezindu-se a constatat sub privirile mirate ale tuturor că putea merge și își putea folosi și mâinile.
 • Asemenea Mântuitorului care în vechime a vindecat-o pe cea care avea scurgere de sânge și în zilele noastre Maica Domnului prin icoana sa a vindecat o astfel de bolnavă numai atingându-se de ea.
Multe boli ale lumii moderne cum ar fi cancerul și-au găsit vindecare în acest loc sfânt lângă această sfântă icoană. O credincioasă din Timișoara diagnosticată cu sarcom și leucemie stadiu sub clinic la care dupa intervenția chirurgicală medicii i-au comunicat că șansele de supravețuire sunt minime datorită ratei mari de multiplicare a sarcomului(64%). A ajuns din mila lui Dumnezeu la mănăstire înălțând rugăciuni fierbinți la icoana Maicii Domnului și minunea s-a înfăptuit, iar la aproximativ șase luni în urma unui examen computer tomograf medicii au constatat dispariția, în mod inexplicabil, a tumorii.
Maria Apostol din Sibiu în anul 2003 internată și diagnosticată la clinica de Oncologie din Cluj cu tumoră mamară stadiu IV inoperabilă venea în fiecare săptămână din Postul Mare la sfântul Maslu și la Icoana Maicii Domnului rugându-se fierbinte pentru vindecarea ei. În săptămâna luminată la controlul post terapeutic s-a constatat dispariția tumorii și a metastazelor minune inexpilcabilă din punct de vedere medical.
O tânără Mihaela din Lugoj diagnosticată cu insuficiență renală cronică fiind în evidența clincii de dializă de doi ani, venind la icoană și făcând rugăciuni către Maica Domnului când a coborât de la mănăstire a primit vestea mult așteptată că există un rinichi compatibil și se poate realiza transplantul de care avea atâta nevoie. Intervenția chirurgicală decurgând fără probleme. Pacienta a relatat apropiaților cum a simțit îmbrățișarea Maicii Domnului pe tot parcursul spitalizării.
Un credincios din Ciclova Româna pe nume Ionel suferind de mult timp de insuficientă cardiacă căruia i s-a explicat că singura solutie terapeutică pentru supravețuire este o intervenție chirurgicală pe cord deschis cu înlocuirea valvelor afectate de diverse grade de stenoză, intervenție ce presupune un risc crescut de complicații și mortalitate intra și post operatorie, a cerut răgaz de la medici câteva zile pentru a lua o decizie în ceea ce privește acceptarea sau neacceptarea intervenției. Împreuna cu familia a venit la Maica Domnului de la Călugăra, iar după ce s-au rugat în fața icoanei a simțit aevea prezența Maicii Domnului care îl îndemna să meargă liniștit la operație încredințându-l că totul o să fie bine. De multe ori îl putem vedea îngenunchiat în fața icoanei muțumind și propovăduind tuturor cele întâmplate.
O dovada vie a cinstirii icoanei Maicii Domnului de la Călugăra este faptul că mulți credincioși de peste hotare care vin în luna iulie la mănăstirea catolică de pe dealul Ciclovei Montane urcă să se închine și să se roage la Maica Domnului de sus de la Călugăra deși mulți dintre ei nu vorbesc românește.
Fiecare viețuitor al acestei mănăstiri are povestea lui care vine să întărească încă o dată dacă mai este nevoie nețărmuita dragoste a Maicii Domnului pentru acest loc și pentru cei care vin să slujească și să se liniștească aici. Nelipsind niciodată mănăstirea de nimic din cele trebuincioase atât traiului cât și slujirii. Multe dintre minunile săvârsite în acest loc nu au fost consemnate în scris. Ele nefiind de cele mai multe ori mărturisite, rămânând ascunse în inimile celor pe care Maica Domnului, cu nețărmuita Ei dragoste i-a ajutat.
Un aer dătător de viața și o apă plină de putere tămăduitoare care atrage o mare mulțime de închinători din cele mai îndepărtate locuri spre aceast sfânt locaș, fac din Mănăstirea Călugăra una dintre cele mai iubite mănăstiri din țară.
Rugăm pe toți cei care au simțit în vre-un fel sau altul ajutorul și binecuvântarea Maicii Domnului de la Călugăra în viața lor, să nu tăinuiască minunile întâmplate cu ei, ci să le scrie în Cartea de Aur a Mănăstirii, spre Slava lui Dumnezeu și spre cinstea Prea Sfintei Sale Maici, ca mărturie de netăgăduit a dragostei și bunătății lui Dumnezeu față de noi!

 Am avut deosebita placere de a vizita sfanta manastire,,DOAMNE AJUTA!


4 comentarii:

 1. pt mine MAICA DOMNULUI a facut multe minuni dar cea mai mare este k mi a salvat copilul…am avut o sarcina foarte grea niciun doctor nu mi a dat sperante primele 4 luni aveam hemoragie 3 zile pe saptamana aveam un hematom pe uter care tot crestea…prin rugaciune catre maicuta s a inchis hematomul dupa 4 luni au aumat apoi altele mai grele…lin urma unui test copilul a iesit cu risc mare de sindrom down am facut amniocenteza f dureroasa asteptand rezultatul am innebunit de stres si m am rugat si a fost perfect…am trecut si de asta la 6 luni s a declansat o mare tensiune arteriala care imi provoca sangerari nazale permanente si o mare durere de cap permanenta oricum facusem preeclampsie care este ffff periculoasa pt copil…o luna am stat numai in pat daca mergeam la baie imi sarea tensiunea la 18….eu in tot acest timp am citit acatistul si acoperamantul maicii domnului si o rugaciune la sf sterian….la 7 luni nu s a mai putut deja nu mai mancam nu ma mai puteam misca mult greata si ameteli f mari …in tot acest timp tratamentul nu a functionat…s au hotarat sa scoala copilul adik au fost obligati pt k noaptea am avut hemoragie imi curgea sangele di nas k la robinet vreo jumatate de ora cred…oricum copilul avea la nastere 1150kg a ramas cu 1075kg…a stat la incubator 2 luni timp in care nu a avut nici cea mai mica problema…de ce zic k e o minune pt k copiii ce se nas cu asa greutate fiind dismaturi nu numai k nu prea au sanse dar au foarte multe boli …fata mea nu a avut absolut nimic de ziceau doctorii k e minunea salonului …si acum e perfect sanatoasa….am uitat sa zic k atunci cand am ramas insarcinata mi au zis doctorii sa fac avort k e mort placenta era desprinsa aproape total sacul embrionar era gol dar minune o singura doctorita a zis,,sa incercam cum vrea domnul…si in 4 zile de tratament se lipise placenta…in tot acest timp m am rugat maicii domnului si m a auzit a facut o minune si ii multumesc si pt multe alte minuni ce a facut pt mine…de multe ori tineam post 3 zile cu paine si apa si citeam paraclistul maicii domnului iar ajutorul ei era grabnic k un vartej…

  RăspundețiȘtergere
 2. Manastirea Calugara este foarte furmoasa...mi-a placut foarte mult acolo...ma bucur ca Maica Domnului v-a ajutat.., si pe mine m-a ajutat de multe ori si am mare evlavie la Maica Domnului si la Sfinti, in special la Sf. Nectarie...In cinstea lor am facut si blogul
  http://sfantulnectarie-babylenuta.blogspot.com/ asa cum m-am priceput eu...

  RăspundețiȘtergere
 3. bunå ziua sunt o femeie care suferå foarte mult sunt aproape de despårtirea de sotul meu care îl iubesc care înpreunå avem un ïngeras de fetitå care mi se frînge inima så plec si so las toatå aceastå durere e prcinuitå de pårinti sotului meu care mereu încearcå såmi facå råu .vå rog ajutatimå cu un sfat. vå multumesc doamne ajutå

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga mea ...spovedanie sincera la preot , si multe rugaciuni din suflet pentru tine ,sot si socrii...roaga-te pentru ei si Dumnezeu le v-a inmuia sufletul...Dumnezeu sa te ajute ! Plateste la o biserica sau manastire 40 de sfinte Liturghii pentru familia ta ...

   Ștergere

DOAMNE, TE ROG SA MA MANTUIESTI..SI DE VOIESC SI DE NU VOIESC..NU TINE SEAMA DE VOINTA MEA...AJUTA-MA SI IUBESTE-MA, PENTRU CA SI EU SANT COPILUL TAU...AMIN!

ARHIVA BLOG

ICOANA MD

MD. POCEAEV