30 septembrie 2024

- DE UNDE VINE NUMELE SĂRBĂTORII ACOPERĂMÂNTULUI MAICII DOMNULUI ? --

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...-


... ,, Și-a scos năframa cu care își acoperea capul , devenită, dintr-o dată , mare cât cuprinsul bisericii , și a întins-o peste toți credincioșii , în timp ce se înălța spre Cer , mântuindu-i "....

...În Biserica Vlaherne se spune că s-a arătat Maica Domnului în anul 911, într-o zi de vineri , la 1 octombrie . Atunci , orașul era înconjurat de cotropitori , iar cei din afara zidurilor , strânși în biserică , cereau ajutor Maicii Domnului . Aceasta a intrat prin ușile bisericii , însoțită de Sfântul Ioan Botezătorul și de Sfântul Ioan Teologul , împreună cu cetele îngerești . Maica Domnului s-a oprit sub policandru , a îngenuncheat și a început să se roage cu lacrimi . Apoi , în liniștea lăsată , a intrat în Sfântul Altar și s-a rugat din nou .
Și-a scos năframa cu care își acoperea capul , devenită , dintr-o dată , mare cât cuprinsul bisericii , și a întins-o peste toți credincioșii , în timp ce se înălța spre Cer , mântuindu-i .
Din ziua aceea , în fiecare an , la 1 octombrie , Biserica Ortodoxă prăznuieşte Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului .

Biserica Maicii Domnului din Vlaherne este o biserică ortodoxă aflată în orașul Constantinopol (astăzi , în orașul Istanbul din Turcia). Aceasta este cea mai cunoscută și importantă biserică închinată Maicii Domnului din întreaga capitală a Bizanțului , după Catedrala Sfânta Sofia .

Fiind de față și mulțimea poporului la ceasul al patrulea din noapte , Sfântul Andrei , cel ce era întru totul al lui Hristos , și-a ridicat ochii în sus și a văzut-o pe Împărăteasa Cerului , pe Acoperitoarea a toată lumea , Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu, stând în văzduh și rugându-se , strălucind ca soarele și acoperind poporul cu cinstitul său Omofor .

-- Sursa : Doxologia -

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ