5 august 2024

..EXISTENȚA SUFLETULUI..

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


🙏🏽 Bucuria mea, în Biblie, omul este numit de multe ori "SUFLET": "Iar sufletele care au intrat cu Iacob în Egipt și care au ieșit din coapsele lui, au fost toate 66 de suflete, afara de femeile feciorilor săi" (Facerea 46:26). Iată că Biblia îl numește pe om "SUFLET". De ce? Pentru valoarea inestimabilă pe care o are sufletul față de trup. Dar, poate cineva să-i spună sufletului, om? Nuuu, doar omul poate fi numit suflet, în timp ce sufletul nu poate fi numit om. Pentru că sufletul are fire nevăzută, iar trupul are fire văzută și simțită, și doar când acestea se unesc într-un ipostas, atunci se cheamă om.
Sufletul este REAL (adică există), RAȚIONAL (adică gândește), IMATERIAL (adică este duh), VEȘNIC (adică nemuritor), ca un glob de lumină, foarte frumos fiindcă este din insuflarea lui Dumnezeu (Apocalipsa 2:10).

Sufletul are o existență proprie, și din faptul că nu se vede cum iese din trup, în clipa morții, este greșit să spunem că a încetat să mai existe, fiindcă, nici vocea, nici mirosul, nici vântul nu se văd, ci, se constată cu alte simțuri. După cum existența lui Dumnezeu o înțelegem din măreția operei sale, tot aşa și existența sufletului o înțelegem din sentimentul religios, rațiune, voință, înțelepciune, virtuți, însușiri care îl ridică pe om către Dumnezeu și arată că sufletul este nemuritor și va merge de unde a venit.
Așadar, frate drag și soro dragă, "Pregătește-te să te întâlnești cu Dumnezeul tău!" (Amos 4:12) fiindcă, NU CONTEAZA DECÂT UNDE PUNE DUMNEZEU SUFLETUL NOSTRU DUPĂ CE MURIM și de aceea: TOATĂ VIAȚA NOASTRĂ LUI HRISTOS DUMNEZEU SĂ O DĂM!

                                                                                                           Amin și Aliluia!
                                                                                                       Preot Ioan 🛎️.


Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ