1 septembrie 2023

ICOANA MAICII DOMNULUI BUCURIA TUTUROR CELOR NECĂJIȚI ...

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


"ȘTIȚI CUM SE NUMEȘTE ICOANA ACEASTA???  BUCURIA TUTUROR CELOR NECĂJIȚI!!!... ESTE O ICOANĂ FOARTE VECHE, FĂCĂTOARE DE MINUNI".o icoană deosebit de frumoasă!!! 

Se zice că deși stă în Rai, Maica Domnului este cu noi. Acest lucru este redat în această icoană prin faptul că Maica Domnului este înconjurată de credincioșii care se roagă, dar și de sfinții îngeri care le poartă rugăciunile către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. În icoana Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este zugrăvită în întregime, printre florile din Rai, cu brațele deschise și cu capul înclinat, pentru a putea primi rugăciunile creștinilor. Mântuitorul Hristos este zugrăvit deasupra, pe nori, binecuvântând.

Se spune că Eufimia, sora Patriarhului Ioachim (1674-1690) suferea de o boală incurabilă de foarte mulți ani. Nemaiprimind speranțe de viață din partea medicilor, aceasta s-a spovedit și împărtășit, pregătindu-se astfel de sfârșitul vieții acesteia pământești. Într-o dimineață, pe când se ruga, a auzit o voce care a zis: Eufimia, mergi la biserica Schimbării la față a Fiului meu. Acolo vei găsi o icoană numită „Bucuria tuturor celor necăjiți”. Cere preotului să-ți citească rugăciuni înaintea icoanei mele și să săvârșească Sfântul Maslu, ca să sfințească agheasma cu care trebuie să te stropească. Și te vei vindeca!

Această vindecare miraculoasă s-a petrecut pe 24 octombrie 1688, și tot de atunci a rămas icoană făcătoare de minuni!

Bucură-te, cea plină de dar, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucuria tuturor celor necăjiţi!

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ