28 noiembrie 2022

CRESTINUL ORTODOX POSTITOR

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...



  Bucuria mea, un crestin ortodox care s-a hotarat sa tina postul, trebuie sa renunte la pacate, nu doar la carne, lapte, branza, oua, peste si vin! 

In timpul postului se cuvine  TACĂ, SĂ RABDE, SĂ SE ROAGE si SĂ FACĂ MILOSTENIE. Nu este important cata fasole, cati cartofi, cate fructe a mancat, ci cat de mult a iubit. Este important daca a pus iubire in tot ce a facut. Parola de la intrarea in Rai nu e "PATE VEGETAL", “SOIA” sau “ZACUSCA”, ci este IUBIRE! 

Dumnezeu nu are nevoie de postul nostru, El vrea sa vada la noi o infranare, o disciplinare a trupului. Ne este de folos si cartea cu “RETETE DE POST”, dar, mult mai placute inaintea 

       Lui Dumnezeu sunt FAPTELE BUNE. POSTUL este POST, atunci cand IUBIREA este IUBIRE, RUGACIUNEA este RUGACIUNE, MILOSTENIA este MILOSTENIE! 

Asadar:

Iubiti, rugati-va, postiti, 
Ajutati, mangaiati, incurajati,
 Iertati, rugati-va, postiti, 

Pe toate acestea le-mpletiti, 
Cu Hristos in suflet sa fiti, 
Si-atunci veti fi mantuiti! 

Si pentru ca la temelia mantuirii noastre sta aproapele, adica, ce-am facut pentru cel de langa noi, sa luam aminte la cuvantul de invatatura al Sfantului Parinte Arsenie Boca: “Raspunderea noastra este de a chema pe toti la pocainta, la viata curata, ca in orice moment, noi, cei ai Lui Dumnezeu, sa fim gata a intra… dar foarte putini sunt cei ce vor intra in Imparatia lui Dumnezeu”. 

                                                                                                                 Amin si Aliluia!
                                                                                                                    Preot Ioan 🛎.


Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ