24 decembrie 2021

HRISTOS S-A NASCUT!

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


Bucuria mea, iata ce spune Sfantul Parinte, Nicolae Velimirovici: “Cand spunem: „Hristos S-a nascut!” e ca si cum am spune: „Mesia S-a nascut!”, sau “Imparatul S-a nascut!”, sau „Mantuitorul S-a nascut!” Felicitandu-ne astfel, noi intarim si ne dam marturie unii altora ca a venit in lume, Cel ce trebuia sa vina pentru mantuirea neamului omenesc, si ca altul afara de El nu trebuie asteptat.” 

Asadar, primeste-L pe Domnul in inima ta si in viata ta. Lasa-L pe Domnul sa intre in gandurile tale, in vorbele tale, in sfaturile tale, in purtarile tale... in toata viata ta. Mare dreptate are Sfintitul Parinte, Ambrozie cand zice: "Sa nu-ti lasi niciodata pravila si canonul, fiindca, prin acestea tii legatura cu Dumnezeu."

Sfintitul Parinte, Mitropolit, Antonie Plamadeala, ne-a lasat aceasta istorioara de neuitat: "In timpul celui de-al doilea razboi mondial, un ofiter de marina, bolnav, ajunse sa fie spitalizat intr-o insula din Pacific. Acolo era si un spital de leprosi, evident izolati. Intr-o zi, ofiterul s-a apropiat de colonia leprosilor si a vazut o sora cum pansa ranile acestora. „N-as face asa nici pentru un milion de dolari”, a exclamat ofiterul. „Nici eu n-as face pentru un milion de dolari, a raspuns sora, care era calugarita. O fac pentru ca vad in fiecare dintre ei un Hristos, un Hristos, care cere ajutor. UN HRISTOS INCOGNITO...!“

“Cel ce din veci Te-ai nascut din Tatal si la plinirea vremii Te-ai intrupat de la Duhul Sfant si Te-ai nascut cu trup din Sfanta Fecioara Maria ca sa ne mantuiesti din robia pacatului, pace lumii Tale daruieste si ne izbaveste pe noi de toate ispitele si necazurile, ca sa cantam Tie cu usurinta asa:
Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce cu trupul in pestera Te-ai nascut, miluieste-ne!”
                                                                                            Preot Ioan

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ