Este cunoscută ca una dintre copiile miraculoase a Icoanei din Kazan a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu
Sărbătoarea icoanei miraculoase, desfășurată anual la 8 iulie s.n. si 21 iulie s.v.,-Patroana casei celor nascuti de ziua ei!
Imaginea i-a fost dezvăluită marelui sfânt rus Ioasaf, episcop de Belgorod. În 1754, cu puțin înainte de moartea sa, Sfântul a văzut în vis că într-una dintre bisericile pe care le examina în pronaos pe o grămadă de gunoi găsise o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul, din care emană o strălucire si o lumina mare. Imediat a auzit o voce care i-a vorbit: „Vedeți ce au făcut cu infatisarea mea slujitorii acestui templu. Imaginea mea a fost numită pentru această țară ca sursă de binecuvantare și ei au aruncat-o în gunoi. "
Imaginați-vă uimirea episcopului când a descoperit icoana pe care a văzut-o în vis în Biserica Învierii din orașul Izium, provincia Harkov.Imaginea a servit ca o partiție în vestibul, în spatele căreia au turnat cărbune pentru cădelniță. După ordinul ierarhului, icoana a fost plasată într-o carcasă mare de icoane frumoasa și plasată într-un loc sfintit spre slava Maicii Domnului potrivit pentru aceasta si binecuvantarile oamenilor . Sfântul Ioasaf a locuit în Izum mai mult de trei zile și în fiecare dimineață și seară venea la Biserica Învierii și se ruga în fața chipului Maicii Domnului.
În 1792, Biserica Învierii, împreună cu icoana situată acolo, a fost mutată din Zamostya (suburbie urbană) într-o zonă mai înaltă - în Peski.
Zvonul despre apariția miraculoasă a Sfintei imagini s-a răspândit rapid printre credincioși. Mulțimi de pelerini au început să se adune la icoana miraculoasă, debordând nu numai biserica, ci și teritoriul adiacent acesteia, astfel încât preotul nu a avut timp să slujească rugăciunile.
Numeroase minuni și vindecări au fost săvârșite prin rugăciuni fierbinți la imaginea miraculoasă a Peschansky a Maicii Domnului din Kazani în secolul al XIX-lea. Deci, în 1830, după o slujbă de rugăciune și o procesiune cu icoana Peschanskaya, epidemia de holeră din orașul Izium și împrejurimile sale a fost oprită.
După teribilele evenimente din Primul Război Mondial și Revoluția din Octombrie 1917, miraculoasa Icoană Peschansky a fost transportată în străinătate și urmele sale au fost pierdute.
În prezent, există mai multe copii cu icoana miraculoasă, care se află în diferite părți ale lumii. Deci, una dintre copii se află la Sankt Petersburg în capela Sfântului Ioasaf de Belgorod de la Spitalul de Copii, unde se fac rugăciuni săptămânale cu acatist către Sfântul Ioasaf și Icoana Peschanskaya a Maicii Domnului din Kazani grabnic ajutatoare si vindecatoare.
În Rusia, este cunoscută și așa-numita listă cu minunile care se fac povestite de oameni care se face cand se face Drumul Crucii a icoanei Peschanskaya, care este considerat un altar , întrucât, cu binecuvântarea episcopilor conducători, a vizitat deja mai mult de douăzeci și cinci de dieceze ale ortodocșilor ruși in pelerinaj Drumul Crucii.Potrivit păstrătorului listei miraculoase, Tatyana Dubinina, „din Icoana Peschanka a Maicii Domnului , harul este revărsat într-un curs nesfârșit de minuni. Este imposibil să descriem toate vindecările și manifestările ajutorului plin de har a Maicii Domnului, deoarece există un număr foarte mare de ele ... "
O dovadă clară a minunilor icoanei este abundența cadourilor: bijuteriile din aur și argint sunt strânse strâns pe mai multe fire. Acestea au fost donate de numeroși credincioși care au primit prin această imagine ajutorul milostiv al Reginei Cerurilor.
Tropar la icoana:
O, cea mai minunată, Binecuvântată Maică a lui Hristos, Dumnezeul nostru, luminând mereu poporul Rusiei si tuturor tarilor ortodoxe cu lumina cerului de la icoana ta la poporul Romaniei, căci Tu ești râul abundent al Harului Divin. Prin urmare, prin rugăciuni către Fiul Tău, protejează-ne de toate necazurile, prin ocrotirea îndurării Tale, protejează-ne și ne conduce până la cel mai înalt Ierusalim, Împărăția Cerurilor.
„Bucură-te,Imparateasa cerului, multumim ca ne-ai daruiticoana cu Inima ta Peschanaya,
multumim pt toate darurile primite!
este mângâierea noastră”
Icoana are acatist
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu