28 mai 2021

CINE STĂPÂNEȘTE PESTE PATIMI ESTE ÎMPĂRAT.

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...



Darul lui Dumnezeu este ajutorul cerului, mâna Tatălui, mila Fiului și raza Duhului Sfânt prin care se arată iubirea lui Dumnezeu față de om. Darul lui Dumnezeu este focul cel sfânt Care încălzește în dragoste inimile creștinilor. Darul sau Harul sfințește sufletul și nimicește păcatul, așa după cum soarele nimicește microbii. Harul lui Dumnezeu lucrează în Biserică prin Sfintele Taine. De aceea zice Sfântul Apostol Pavel: ,,Prin Har sunteți mântuiți!". Harul ne face liberi, Harul ne face stăpâni, pentru că Harul ne face curați. Un suflet plin de Har este ca o grădină de flori, de parfum și fructe. Un om înarmat cu forța Harului divin este un nebiruit, un om plin de voință și de o energie puternică, ce luptă totdeauna cu succes în războiul sufletului cu amăgirile, cu patimile și ispitele cărnii. Dragii mei, numai Darul și Harul lui Dumnezeu a putut face din oameni sfinți și mucenici, eroi ai credinței, ai speranței și iubirii creștine. În toți oamenii sunt vii patimile, dar în oamenii Harului, în sfinți, sunt biruite pentru că sunt legate; este vie patima, dar este legată.

CINE STĂPÂNEȘTE PESTE PATIMI ESTE ÎMPĂRAT.

Dacă vrem să vină peste noi Darul și Harul lui Dumnezeu, trebuie să ne ferim de păcate, mai cu seamă de păcatele mari și de păcatele de moarte, și de păcatul mândriei, despre care zice Duhul Sfânt prin gura Apostolului Iacov: ,,Dumnezeu le dă Har celor smeriți, iar celor mândri le stă împotrivă!". Toți sfinții lui Dumnezeu au propovăduit în lume, învățăturile Scumpului nostru Mântuitor, cu multă înflăcărare din Darul lui Dumnezeu.

Dragii mei prieteni, religia noastră creștină ortodoxă nu este cunoscută, nu este înțeleasă și frumusețea ei dumnezeiască nu este apreciată. Dulceața religiei noastre nu este nici măcar gustată, nu mai vorbim că trebuie mâncat din ea, din hrana aceasta duhovnicească. Treziți-i pe membrii familiei, treziți-i pe prieteni și cunoscuți, vorbiți-le despre dragostea lui Hristos, aduceți-i în fața Altarului, luminați pe neștiutori, încurajați pe cei șovăielnici, luați-i pe drumul binelui și al credinței, căci dureros lucru este să vezi și să auzi numele lui Dumnezeu hulit, al Preacuratei Fecioare și al sfinților! Sfintele Taine sunt luate în bătaie de joc și pretutindeni hulitorii deschid gura spurcată cu multă răutate, împotriva lui Dumnezeu și a sfințeniilor. Trebuie să se sfârșească odată cu această rușine care nu se întâlnește în nici o altă religie. Dragii mei, căutați să apărați dreapta credință ortodoxă când este atacată! Opriți răul oriunde îl întâlniți, certați și pedepsiți copiii când înjură și-și bat joc de lucrurile sfinte!

Aveți îndrăzneala și vorbiți cu convingere, căci numai așa veți împlini datoria de creștini adevărați, următori ai dreptei credințe. O zi cu Domnul nostru Iisus Hristos și sub binecuvântare Lui, vă doresc tuturor prieteni dragi mie și lui Dumnezeu

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ