29 septembrie 2020

IUBIRE - OPTIMISM - ENTUZIASM

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


Bucuria mea, Sfantul Parinte Arsenie Papacioc zice asa: “Este o enorm de mare greseala sa crezi ca ai sa traiesti numai pana la moarte, fiindca, abia de-acolo incepe viata cea adevarata!”.

Nu murim cand murim, ci murim cand nu mai iubim! 

Si-atunci, inseamna ca fiecare crestin ortodox trebuie sa aiba sufletul plin de iubire, de optimism, de entuziasm. Sfantul Parinte, Nicolae Velimirovici, ne invata asa: "A FI OPTIMIST, inseamna a trai si a pretui cu cinste darul vietii." Iar cuvantul ENTUZIASM, vine din limba greacă: EN - inseamna interior, THEOS - inseamna Dumnezeu, iar ASM - inseamna suflare, respiratie. Deci, cuvantul entuziasm l-am putea traduce: Suflarea divina din interiorul tau sau Dumnezeul din tine. 

Iti merge bine? Binecuvanteaza-L pe Dumnezeu si binele va ramane asupra ta. Iti merge rau? Binecuvanteaza-L pe Dumnezeu si raul se duce de la tine! In toate incercarile vietii, sa nu-ti pui nadejdea in oameni, ci doar in Dumnezeu, fiindca: “Tot omul este mincinos” (Psalm 116), si atunci Dumnezeu iti va trimite oameni dupa sufletul tau. Sfantul Parinte, Nicon de la Manastirea Optina, spune asa: 

“Trebuie sa ai taria de a le rabda pe toate. Doar atunci poti nadajdui ca vei primi cele dorite. „Intru smerenia voastra va veti pastra sufletele.” Niciodata nu a fost si nu va fi pe pamant un loc fara mahnire, fara ispite, fara greutati. Un astfel de loc poate fi doar in inima, atunci cand Domnul este aici, intr-insa”.


                                                                                                                                      Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ