17 octombrie 2019

.Icoana Maicii DOMNULUI „Izbăvitoarea”, numită și „Eliberatoarea”

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE..


Icoana Maicii DOMNULUI „Izbăvitoarea”, numită și „Eliberatoarea” este Prăznuită pe 17 Octombrie .

Icoana Maicii DOMNULUI „Izbăvitoarea” a fost adusă la Muntele Athos de schimonahul Martinian († 1884), care O primise cu mare evlavie de la pustnicul Teodul .


In anul 1841 , locuitorii din Sparta (Grecia) s-au rugat înaintea acestei Icoane și au fost Izbăviți de invazia lăcustelor.
De atunci , Icoana a fost numită „Izbăvitoarea” sau „Eliberatoarea” și a început să fie căutată de mulți pelerini .

Dorind să fugă de lume , bătrânul Martinian a luat Icoana și s-a retras într-o sihăstrie athonită . Acolo , Maica DOMNULUI i S-a Arătat , Poruncindu-i să se întoarcă la mănăstire și să nu ascundă Icoana de cei aflați în nevoi .
Intorcându-se , mulți demonizați și bolnavi au primit vindecare prin rugăciunile rostite înaintea Sfintei Icoane .

După ce schimonahul Martinian a murit († 1884), Icoana Maicii DOMNULUI „Izbăvitoarea” a rămas în Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Muntele Athos .
Egumenul Macarie , a lăsat cu limbă de moarte ca Icoana să fie Dăruită Mănăstirii Simono-Kananitsk (Noul Athos) din Kaucaz , fapt ce s-a petrecut pe 20 Iulie 1889 .

In ziua Primei Prăznuiri a Icoanei Maicii DOMNULUI „Izbăvitoarea”, o furtună a aruncat la țărmul de lângă mănăstire peste o tonă de pește .

Icoana este de tip „Hodighitria”. Fecioara Maria ține Pruncul pe brațul stâng și arată spre El cu mâna dreaptă , iar Pruncul Hristos Binecuvântează cu Mâna Dreaptă .

http://www.doxologia.ro/…/icoana-maicii-domnului-izbavitoar…

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ