22 septembrie 2019

CELE 4 ARME IN RAZBOIUL DUHOVNICESC PENTRU MANTUIREA SUFLETULUI.

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

“Prima arma este sa nu ne incredem in noi insine, niciodata, fiindca, Biblia zice: 
„Blestemat este omul care se increde in om si care se reazema pe bratele trupului sau” (Ieremia 17:5). Sfantul Vasile intelege prin aceasta sa nu ne incredem niciodata in noi insine. Sfantul Prooroc Isaia ameninta pe cei ce se incred in priceperea lor, zicand: „Vai de cei ce se socotesc intelepti in ochii lor” (Isaia 5:21). Deci, primul lucru necesar in lupta razboiului nevazut este de a ne cunoaste NEPUTINTA si NIMICNICIA, caci „cel ce se socoteste pe sine, NIMIC – zice Sfantul Ioan Gura de Aur – acela se cunoaste mai bine decat toti”, iar Sfantul Ioan Damaschin zice: „Nimic nu este mai bine decat a-si cunoaste omul neputinta sa”.
Cea de-a doua arma duhovniceasca, de mare folos, este NADEJDEA si INCREDEREA, numai in Dumnezeu. Sa strigam totdeauna catre El: „Nu ma lasa, Doamne, Dumnezeul meu, nu te departa de la mine. Ia aminte spre ajutorul meu, Doamne al mantuirii mele” (Psalmi 37:21).
A treia arma duhovniceasca este RABDAREA, de care avem multa nevoie: „In lupta aceasta grea si mare, aveti trebuinta de rabdare” (Evrei 10:36).
A patra arma duhovniceasca este RUGACIUNEA NEINCETATA: Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma, pe mine, pacatosul”.
Bucuria mea, trebuie sa stii aceste 4 arme ca sa te poti mantui: “Intrati pe poarta cea stramta, ca larga este poarta si lata este calea care duce la pieire si multi sunt cei care o afla. Si stramta este poarta si ingusta este calea care duce la viata si putini sunt cei care o afla” (Matei 7:13-14).
                                                                                                                                      Preot Ioan .

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ