1 septembrie 2019

Aducerea aminte de Soborul Preasfintei Născătoare de DUMNEZEU , cel din lăcaşul Miasiniei (1 Septembrie)

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...
sursa Dragomir Ioan 


In vremea eresului iconomahilor (iconomah - luptător împotriva Sfintelor Icoane), care se întărise în Răsărit cu ajutorul împăratului Leon Isaurul, cel împotriva Sfintelor Icoane , O Icoană a Prea Curatei Fecioare Născătoare de DUMNEZEU , Făcătoare de Minuni , de la locaşul Miasinilor , a fost aruncată în iezerul Azurului .
Despre locaşul Miasinilor se povesteşte în viaţa Cuviosului Acachie , episcopul Melitinei , Luna Aprilie, ziua a 17-a , unde se scrie :
Era un loc elinesc de la cetatea Melitina cea armenească , ca de optsprezece stadii , numindu-se Miasina , loc şes foarte frumos şi desfătător , costişă între două dealuri , care despărţea amîndouă părţile în larg . Prin mijloc , un pîrîu repede şi curat curgea spre răsărit , care se numeşte Azor sau Azur , şi de iezere împrejur se umple şesul acela .
Deci era acolo , la loc deosebit şi frumos , o capişte idolească şi o livadă de pomi bine roditori , care se adăpa de la apele iezerului Azurului , dar se spurca cu diavoleşti jertfe.
Pe acel loc , curăţindu-l Sfantul episcop Acachie în zilele sale de spurcăciunile idoleşti, a zidit acolo o biserică , dăruind-o Prea Curatei Fecioare Născătoare de DUMNEZEU .
Apoi , sfinţindu-o pe ea , a făcut locuinţă sfinţilor îngeri locul acela care , mai înainte , era loc al diavolilor şi unde se făceau jertfirile cele sîngeroase şi spurcate ale diavolului. Acolo a început a se aduce lui DUMNEZEU Jertfa cea fără de Sînge şi se Săvîrşeau Minuni cu Darul Prea Curatei Maicii lui DUMNEZEU . In viaţa lui Acachie s-au inceput acestea .

Deci , este arătat că lîngă acea biserică a Prea Sfintei Născătoare de DUMNEZEU , a fost alcătuit Locaşul care se numea Miasina , după locul cu acelaşi nume , unde a fost aruncată Icoana Maicii lui DUMNEZEU în iezer de luptătorii de Icoane .
După mulţi ani a ieşit Icoana din iezer deasupra apei , în timpul împărăţiei binecredinciosului împărat Mihail şi a Teodorei , maicii lui .
A Fost Aflată Icoana de credincioşi în Luna lui Septembrie , ziua întîi , nesuferind nici un fel de vătămare din cauza apei , după atîta vreme .
Pentru O Minune ca aceasta , se săvîrşea sobor în locaşul acela în toţi anii , în Cinstea şi Slava Prea Nevinovatei Stăpanei noastre Prea Curatei Fecioare Născătoare de DUMNEZEU .

In această zi facem şi Pomenirea lui Isus al lui Navi , dreptul rege al israeliţilor , care a fost după Moise şi a trecut rîul Iordanului pe uscat cu tot poporul , ca şi Marea Roşie . Acest rege , pe Sfantul Arhanghel Mihail , Voievodul Puterilor Cereşti , în vederea ochilor L-a Văzut .
Zidurile Ierihonului prin glasul trîmbiţelor le-a surpat la pămînt.
Iar, bătîndu-se cu vrăjmaşii , soarele din mers l-a oprit pînă ce desăvîrşit a călcat pe potrivnicii săi . Apoi , pe popor ducîndu-l în ţara făgăduinţei , a împărţit-o cu sorţi şi s-a sfîrşit în pace .

Tot în această zi mai pomenim pe Sfînta Marta , mama Cuviosului Simeon Stîlpnicul .

Tot în această zi facem pomenirea Sfintelor 40 de Fecioare pustnice care cu dascălul Lor , Ammum Diaconul , pe timpul împărăţiei lui Lichinie s-au prins de ighemonul Vacd , în ţara Macedoniei , iar de Ieraclie s-au adus la chinuri .
Dintre acestea, zece au fost aruncate în foc, opt cu Sfantul Ammum au fost tăiate , şase cu cuţitele străpunse , alte şase , primind fiare înfocate prin gură , S-au Sfîrşit .
Celelalte zece , cu săbiile în inimă străpungîndu-se , Muceniceşte şi-au Săvîrşit nevoinţa şi toate au mers la DOMNUL ca să-şi Ia Cununa Răsplătirii .

Tot în această zi se mai face Pomenirea Sfintei Muceniţe Calista şi a celor de o naştere cu Ea , fraţi după trup , Eliod şi Ermoghen , Care în Nicomidia , prin tăiere de sabie pentru Hristos , şi-au pus capetele Lor .

http://paginiortodoxe.tripod.com/…/09-01-soborul_preasfinte…

PS : Imi cer scuze dar este singura Icoana a Maicii DOMNULUI pe care am gasit-O ca fiind din Manastirea Miasinilor !
In fapt o recunosc ca este O Icoana Maicii DOMNULUI „Cernigov-Ghetsimani”! Scuze dar mai multe informatii nu am reusit sa gasesc !

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ