21 aprilie 2018

Sfintele femei mironosite(purtatoare de mir)

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


Cea dintâi şi cea mai plină de râvnă şi bărbăţie duhovnicească este Maria Magdalena, de loc din cetatea Magdala, Galileea.
Alte sfinte mironosiţe sunt: Maria, mama lui Iacob şi a lui Iosi, adică vara Maicii Domnului; Maria lui Cleopa şi Salomea, mama fiilor lui Zevedei;ApoiIoana, femeia lui Huza, un ispravnic al lui Irod;Suzana şi multe altele care îi slujeau din avutul lor .Printre mironosiţe sunt numărate şi cele două surori ale lui Lazăr din Betania, Marta şi Maria, unde găzduia adeseori Mântuitorul cu Sfinţii Apostoli, în drum spre Ierusalim sau Galileea.

RUGACIUNE CATRE SFINTELE FEMEI MIRONOSITE

O, Sfintelor femei mironosite, cele ce v-ati aratat vase pline de mirul darurilor Cuvantului, cu picaturile rugaciunilor voastre curatiti si mintea noastra de gandurile cele desarte si ca intr-o carte scrieti cu condeiul Duhului si cu voia Tatalui taina Invierii Fiului. Cu adevarat ati biruit toata frica si avand picioarele voastre infrumusetate cu aripile Duhului ati alergat catre Cel Ce daruieste celor ce-L iubesc pe El zborul searfimilor ca sa slaveasca pe Parintele luminilor. Inca v-ati invrednicit a primi de la inger luminos vestea Invierii Celui Ce a biruit moartea si a scos pe Adam din temnitele iadului. Prin voi s-a luminat toata ceata Apostolilor si prin ei pana la marginile lumii S-a descoperit Cel Nevazut. Deci, si noi fiind partasi tainei invierii lui Hristos va rugam pe voi sa cereti Stapanului sa dea la o parte piatra rautatii de la mormantul inimii noastre, ca sa rasara Cel Ce impreuna cu Care ne-am ingropat prin Botez si sa umple de bucurie sufletele noastre, daruindu-ne iertare, pocainta si vestea minunata a mantuirii.

Rugati-va cu Sfintii Iosif si Nicodim, ca sa fim noi ridicati din mormantul pacatelor noastre, ingropand toate sfaturile cele viclene si primind mirul cel de mare pret al intelepciunii duhovnicesti. Cereti Stapanului Hristos inaintea Caruia ati aflat indrazneala sa ne prefaca si pe noi, intunecatii, in izvoare ale cuvintelor dumnezeiesti, cu care sa adapam pe toti, potolind dorul tuturor de indumnezeire.

Ca unele ce sunteti flori netrecatoare ale bucuriei Invierii, bine inmiresmati si sufletul meu necajit de intristare si de alte patimi de rusine, ca sa inviez impreuna cu Hristos in viata cea vesnica. La infricosatoarea judecata a Stapanului vietii cereti cu staruinta sa se stearga datoria noastra cea mare si sa dobandim iertare si mantuire, slavind pe Imparatul tuturor in veci si aducand voua ofranda multumirii. Amin.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ