25 ianuarie 2018

Icoana Maicii Domnului „Bucurie neașteptată”


Icoana Maicii Domnului „Bucurie neașteptată” Este Prăznuită pe
+ 9 Decembrie , 
+ 25 Ianuarie și
+ 1 Mai .

Icoana Maicii Domnului „Bucurie neașteptată” este pictată în amintirea unei Minuni săvârșite în fața Icoanei Preasfintei Născătoare de DUMNEZEU .
Un tânăr ce era stăpânit de o grea patimă trupească , dar care avea evlavie către Maica Domnului , s-a rugat într-o zi înaintea Icoanei Maicii Domnului , înainte să meargă să păcătuiască din nou .
Terminându-și rugăciunea și , ridicând privirea către Icoană , a văzut că Pruncul Iisus avea răni pe mâini și pe picioare din care curgea sânge . 
Privind mai atent el a observat că și Chipul Maicii Domnului se mișca , fiind ca și viu .
Ingrozit de ce vedea , el a exclamat : O , Preasfântă Maică , cine a făcut aceasta ?
Atunci , Maica Domnului din Icoană i-a glăsuit : Tu și ceilalți păcătoși , prin păcatele voastre , răstigniți pe Fiul meu încă o dată .
Conștientizând adâncul păcătoșeniei sale , tânărul ceru Milă prin rugăciuni stăruitoare cu lacrimi către Preasfânta Fecioară și Mântuitorul Hristos . 
El a rostit: O , Stăpână , să nu fie mai presus păcatul meu decât Bunătatea Ta Neasemuită ! Tu Eşti Nădejdea păcătoşilor . Roagă pe Fiul Tău să-mi vină în Ajutor !

Maica Domnului a rostit de două ori O Rugăciune către Pruncul Hristos , vreme în care El a rămas neclintit , dar după aceea a Răspuns Rugăciunii Stăruitoare a Maicii Sale : Voi îndeplini cererea voastră . Pentru Rugăciunea voastră , păcatele acestui om sunt Iertate . Lasă-l , în semn de iertare , să-mi sărute rănile .
Păcătosul iertat , în faţa căruia s-a Arătat Nesfârșita Milă a Maicii Domnului , în chip Minunat , s-a ridicat şi a sărutat rănile Mântuitorului cu bucurie nespusă .
Din acel moment , el a dus o viaţă curată şi cucernică . 
A primit bucuria neașteptată a Iertării păcatelor sale .

Această Minune este consemnată de Sfântul Dimitrie al Rostovului în cartea sa „Lâna rourată” . 
Un credincios , inspirat fiind , a zugrăvit Icoana Maicii Domnului „Bucurie Neaşteptată" , în următorul fel : Icoana Maicii Domnului se află în biserică , iar lângă Ea este pictat un tânăr îngenuncheat la rugăciune . Preasfânta Născătoare de DUMNEZEU are privirea întoarsă spre tânăr , iar Pruncul Iisus Este înfățișat cu răni pe mâini și pe picioare . 
De obicei , în josul Icoanei sunt scrise cuvintele de la începutul istorisirii : 
„A fost cândva un om păcătos ...".

Această Icoană Făcătoare de Minuni din Rusia este cunoscută ca Vindecătoare de diferite boli fizice și psihice , dar și ca Alungătoare a tristeții și Ajutătoare a celor stăpâniți de patimi trupești .

http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/documentar/icoana-maicii-domnului-bucurie-neasteptata

Auzind Cei din Ceruri despre Minunata scăpare pentru Rugăciunile Tale , a fratelui lor pământesc care pierea , Te-au Proslăvit pe Tine , Impărăteasa Cerului şi a Pământului , Cea cu Bună Indurare ; 
şi noi păcătoşii cunoscând O Astfel de Scăpare a unui păcătos asemenea nouă , deşi nu se pricepe limba noastră cum să Te Laude după vrednicie , din adâncul inimii noastre umilite , cântăm Tie acestea :

+ Bucură-Te , Chezăşia Mântuirii noastre a păcătoşilor ;
+ Bucură-Te , Căutatoarea celor pierduţi ;
+ Bucură-Te , Bucuria cea fără de veste a păcătoşilor ;
+ Bucură-Te , Ridicarea celor căzuţi ;
+ Bucură-Te , Rugătoare către DUMNEZEU Care Scapă Lumea din nevoi ;
+ Bucură-Te , că de Glasul Rugăciunilor Tale demonii se cutremură;
+ Bucură-Te , că de Aceasta Ingerii se Bucură ;
+ Bucură-Te , că şi pe noi pământenii , Puterea Rugăciunilor Tale ne umple de veselie ;
+ Bucură-Te, că prin Rugăciunile Tale , din tina păcatelor ne Scoţi ;
+ Bucură-Te , că Stingi văpaia patimilor noastre ;
+ Bucură-Te , Ceea ce Dăruieşti Bucurie Neaşteptată celor credincioşi !

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ