25 martie 2013

Icoana Maicii Domnului "Kozelshchansk"

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

Prăznuit pe 21 februarie

Icoana Maicii Kozelshchansk a lui Dumnezeu a fost glorificat în secolul al XIX-lea, deși este mai în vârstă decât atât. Această pictogramă este de origine italiană și a fost adus în Rusia de către unul dintre imparateasa Elisabeta a (1741-1761) servitoare de onoare, care a fost italian. Proprietarul icoana căsătorit cu un funcționar de înregistrări armatei Zaporozhsky-cazacilor, Siromakh. Deci, icoana a mers la Ucraina cu ei.

În timpul secolului al nouăsprezecelea a aparținut familiei contelui Vladimir Kapnist, și a fost unul dintre bunurile lor sacre. Icoana a fost în satul Kozelschina, Poltava guvernare. În timpul Săptămânii Cheesefare în anul 1880, Maria, fiica lui VI Kapnist, dislocat unele oase în picior ei. Doctorul a spus locală problema nu a fost gravă. Dr. Grube, un chirurg remarcat în Harkov, a fost de acord cu diagnosticul, și el a aplicat un ghips la picior Maria.El prescris, de asemenea, băile fierbinți și suplimente de fier. Pentru a diminua disconfortul a piciorului în timp ce mersul pe jos, un pantof special a fost creat cu trupe de metal care au mers în jurul valorii de piciorul fetei. Postul Mare a trecut, dar fata nu au simțit nici o scutire.

După Paști, celălalt picior Maria a devenit răsucit. Apoi ambii umeri și de șold stâng dislocat a devenit, și ea a dezvoltat dureri la nivelul coloanei vertebrale ei. Medicul recomandă numar Kapnist să ia fiica lui imediat Caucaz pentru apele minerale curative și aer de munte. Drumul spre Caucaz și tratamentele curative cauzat necazul și mai mare. Fata a pierdut toate sentiment în mâinile și picioarele, și nu am simțit nici ciupituri.

Din cauza gradului avansat de boala, și deoarece terapia nu a fost de ajutor, ei au fost nevoiți să se întoarcă acasă.

În luna octombrie, tatăl călătorit cu fiica sa bolnavă la Moscova. Aici, el a fost consultat de specialiști, care au declarat că ar putea face nimic pentru Maria.

Părinții și fata a început să bolnavi disperare. Cu toate acestea, o oportunitate neasteptata pentru ajutor de la un profesor străin sa prezentat. Având în vedere că ar fi unii in timp ce înainte de sosirea sa în Moscova, fata de bolnavi a cerut să se întoarcă acasă. Numar trimis-o înapoi în sat, și soția sa a promis să aducă fiica lor inapoi la Moscova atunci când a primit vestea sosirii profesorului. Pe 21 februarie 1881, au primit o telegramă spune că profesorul a ajuns la Moscova.

La o zi înainte de numirea, mama Mariei a sugerat că ea se roage în fața icoanei Maicii familia lui Dumnezeu. Ea a spus la fiica ei, "Masha [o forma de diminutiv Maria], mâine vom merge la Moscova. Ia icoana, să ne curățați capacul și să se roage pentru a Maicii Domnului, care infirmitate dvs. să fie vindecat. "

Fata, care nu avea nici încredere în medici pământești, pus toată nădejdea în Dumnezeu. Aceasta icoana a fost mult timp cunoscut sub numele de minuni.Conform tradiției, femeile tinere ar ruga înainte de a avea o familie fericită.Acesta a fost, de asemenea, obiceiul de a curăța capacul icoana, și se roagă-ar ștergeți-l cu bumbac sau lenjerie.

Apăsând pictograma sfânt la sânul ei, fata bolnavi, cu ajutorul mamei sale, ea curățată și vărsat toată durerea și disperarea sufletului la Maica lui Dumnezeu.Toate dintr-o dată, ea a simtit revenirea puterea de corpul ei și ea a strigat cu voce tare, "Mama! MAMA! Pot să-mi simt picioarele! Pot să simt mainile "Ea! Rupt de acolade de metal și bandaje și a început să se plimbe prin cameră, în timp ce continuă să dețină icoana a Maicii lui Dumnezeu în mâinile ei.

Preotul paroh a fost convocat la o dată și celebrat un serviciu de Ziua Recunoștinței în fața icoanei. Evenimentul bucurie a devenit rapid cunoscut în întreaga toate satele din jur. Contesa și Maria sa dus la Moscova și au luat cu ei icoana sfântă a Maicii lui Dumnezeu. Stiri din vindecare sa răspândit repede despre Moscova și oamenii au început să mulțimea la hotel, iar apoi la biserică, unde au adus icoana.

Pictograma a continuat să lucreze mai multe vindecări mai multe. Când familia sa întors acasă pentru a Kozelschina, oamenii au auzit deja despre miracolele icoana Kozelschansk a Maicii Domnului de la Moscova, și mulți au venit să se închine icoanei. Acesta nu mai era posibil să se păstreze icoana acasă, astfel încât prin ordinul Arhiepiscopului Ioan din Poltava, icoana a fost transferat într-o capelă temporară, pe 23 aprilie 1881. În fiecare zi, de dimineata devreme, servicii de Ziua Recunoștinței și Akathists s-au servit înainte de pictograma.

În 1882 a fost construită o capelă pe motive de imobiliare, și apoi o biserică.decizie a Sfântului Sinod pe o martie 1885 mănăstirea pentru femei a fost stabilit, iar pe 17 februarie 1891 a fost dedicată Nașterii Maicii Domnului.

În prezent, se află în Kozelschansk Icon mănăstire de femei Krasnogorsk Protecția (Kiev a eparhiei). În colțul din stânga jos al icoanei este un tabel cu o ceașcă și o lingură. Se crede că această simbolizează pe Maica lui Dumnezeu ca un "castron de amestecare de vin de bucurie" (Acatistul, Icosul 11). A Service și un acatist au fost compuse pentru Icon Kozelschansk.
sursa

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ