15 martie 2024

Maica blândeții...

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...



Această icoană se numește „Maica blândeții” sau „Maica smereniei”. Icoana a fost concepută în 2019 și pictată în 2021 cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Ilie al Georgiei și se află în Biserica Răstignirii din Tbilisi, Georgia.
Cea mai importantă virtute a Sfintei Fecioare Maria, care și-a arătat credința, devotamentul și dragostea față de Dumnezeu, este smerenia. El, prin viața sa spirituală interioară, religioasă, a vrut ca tu să știi intuitiv ceea ce umanitatea nu știa. Cel mai important atribut al lui Dumnezeu – că Dumnezeu este smerenie.
Dragostea, care este cea mai puternică expresie a esenței lui Dumnezeu, cu siguranță nu poate exista fără smerenie. Știam că Dumnezeu este atotputernic, Creatorul universului, omniprezent, atotputernic, dar că este smerit, nu știam. Și am auzit aceasta când a venit la oameni și și-a zis în sine: „Învățați de la mine, că sunt blând și smerit cu inima”.
Preacurata Fecioară Maria a dobândit această virtute în mintea ei. În acest fel a cooperat cu Dumnezeu și de aceea a devenit posibil ca Dumnezeu să primească natura umană de la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Maria. De aceea a fost numită Maica Domnului. Mama lui Dumnezeu sau mama iubirii, dar manifestată în faptă – mama bunătății.
Dacă vrem să avem comuniune cu Fecioara Maria cu adevărat, trebuie să imităm aceste mari virtuți. Dacă nu cooperăm cu Hristos ca Dumnezeu pentru a realiza această virtute în noi, pentru noi comuniunea cu Fecioara Maria, pierdută în istorie, va fi un eveniment interesant, dar nu o realitate.



Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ