13 octombrie 2021

CATEVA TROPARE ALE MAICII LUI DUMNEZEU

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


    “Maicii Domnului, celei ce a fost hranita in Templu, in Sfanta Sfintelor, celei imbracate cu credinta si cu intelepciunea si cu neintinata feciorie, Sfantul Arhanghel i-a adus din cer inchinare si strigarea: Bucura-te! Bucura-te, cea binecuvantata. Bucura-te, preamarita, Domnul este cu tine. Pe Cel ce este in cer fara de mama, pe pamant L-ai nascut fara de tata, mai presus de inteles si de auz, pe Acela roaga-L, Nascatoare de Dumnezeu, pentru sufletele noastre. 

Preacurata de Dumnezeu Nascatoare, care esti binecuvantata in ceruri si pe pamant slavita, Mireasa nenuntita, pe tine te marim, Nascatoare de Dumnezeu, strigand: Bucura-te, norul Luminii celei neapuse, care ai purtat in brate pe Insusi Domnul slavei. Maica Preasfanta a Luminii celei negraite, cinstindu-te pe tine cu ingeresti cantari, cu dreapta credinta te marim. Aratatu-te-ai mai desfatata decat cerurile, ceea ce ai purtat in pantece pe facatorul tau. Slava Celui ce S-a salasluit intru tine, slava Celui ce s-a nascut din tine, slava Celui ce ne-a mantuit pe noi.

 Ceea ce esti scaparea si puterea noastra, de Dumnezeu Nascatoare, ajutatoarea cea tare a crestinilor ortodocsi, acopera-ne sub Sfant Acoperamantul tau, ceea ce esti una binecuvantata. Firii celei dumnezeiesti ne-am facut partasi prin tine, de Dumnezeu Nascatoare, pururea Fecioara, ca pe Dumnezeu intrupat L-ai nascut noua. Pentru aceasta, dupa datorie pe toti cu buna credinta te marim. Nascatoare de Dumnezeu, pe tine te marim strigand: Tu rugul in care, fara de ardere, Moise a vazut focul Dumnezeirii, ca o flacara. Tu esti muntele din care in chip negrait S-a taiat Piatra, de care portile iadului s-au sfaramat. Pe Cuvantul Tatalui, Hristos Dumnezeul nostru, intrupat din tine, L-am cunoscut, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara, ceea ce esti singura binecuvantata. Pentru aceasta, neincetat laudandu-te, pe tine te marim.”
                                                                                          Miluieste-ne, Maica Luminii!
                                                                                                         Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ