28 martie 2021

LA ICOANA MAICII DOMNULUI „CHEZAȘA CELOR PĂCĂTOȘI”

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...RUGĂCIUNEA DIN 26 MARTIE ,



Această rugăciune te ocrotește pe tine și întreaga ta familie
.
O, Podoaba cetelor îngerești și Lumina celor ce călătoresc în pământul mântuirii, Vasul cel preafrumos plin de mirul tuturor darurilor Duhului, Oglinda sufletelor umilite, Veșmântul celor iubitori de feciorie, Buna Povățuitoare a maicilor, Biruința sihaștrilor, Dorul mucenicilor, Nădejdea neclintită a păcătoșilor, Preasfântă Fecioară și Maica Cuvântului, adapă-ne pe noi cei însetați de mântuire din izvorul minunilor Tale și cu starea Ta de față înaintea tronului Treimii mijlocește iertarea păcatelor noastre.

Nu avem nici o picătură de umilință în vasul sufletelor noastre și cu totul ne-am cufundat în adâncul nelegiuirilor. Nu avem gând de întoarcere și în mormântul lenevirii ne-am așezat. Am lepădat mila Domnului și cu mulțime de păcate ne-am împovărat. Pentru aceasta, te rugăm, Preacurată Maică a Domnului, să ne fii apărătoare nebiruită la judecată și mai înainte de a sosi ceasul înfricoșător al morții să ne solești pocăință.

Ca Una Ce ai născut pe Cel de pe scaunul heruvimilor, pe noi, cei pierduți în temnița păcatelor, ne slobozește, apropiindu-Te cu cheia rugăciunii Tale. Nu ne părăsi în vremea primejdiilor, ci ca Una Ce ești Izvor al milostivirii credincioșilor, adapă-ne cu picăturile îndurărilor Tale. Surpă toate ispitele vrăjmașilor nevăzuți cu mâna Ta cea puternică, ca Una Ce ai ținut în brațele Tale pe Cel Ce cu mâna Sa a zidit toată făptura și așează pe cerul minților credincioșilor stele de gânduri dumnezeiești.
Înțelepțește-ne pe noi ca în toată vremea să Îți aducem jertfe de rugăciuni și mai ales să-Ți împletim cununa laudelor, ca să dobândim și noi cununa mântuire și viața cea veșnică spre slava lui Dumnezeu în veci.
                                                                                                                                               Amin.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ