2 octombrie 2016

Rugăciune la Icoana Maicii Domnului Cucuzeliţa

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


                                                                                       Rugăciunea

O, Icoană a laudelor Ingeresti , Vârful cel neatins al Dorului Dumnezeiesc ,
Poarta Cerească a Luminii , Dulcele Canon al melozilor , Cununa Slavei Imnografilor ,
Măsura neajunsă a vredniciei , Cortul cel Intelegător al Tainelor Dumnezeiesti ,
Hotarul cel netrecut al desăvârsirii , Cartea cea cu slove de aur a Întelepciunii ,
Comoara Darurilor duhovnicesti , Adâncul cel Nemăsurat al Milostivirii ,
Trâmbita Vestitoare a Tainelor Treimii , Veselia negrăită a iubitorilor de nevointă ,
Floarea cea plină de miresmele virtutilor ,
Muntele cel Preaînalt întru care se ascund Comorile tuturor Darurilor Duhului ,
Izvorul cel dulce curgător al Tainelor Ceresti , Usa pocăinţei celor deznădăjduiti ,

Cum Te vom numi pe Tine , Stăpână , Cea de a cărei laudă se înspăimântă si Cetele Ingeresti , iar peste glasurile oamenilor se asterne tăcerea .
Cu adevărat , întru Tine se ascund toate Măririle Dumnezeiesti , căci covârsesti toate cu Frumusetea Fecioriei Tale si Faci să se cutremure inimile cele smerite înaintea Luminii Tale celei mai presus de cuget .

Auzit-a Cuviosul Ioan Cucuzel prea Dulcele Tău Glas , căci nu Ti-ai întors auzul Inimii , Stăpână , de la Cel ce îsi luase ca Acoperământ smerenia si se nevoia în Sfântă Mănăstirea Ta să-Ti aducă Strălucirile Laudelor Dumnezeiesti cu Glasul Său cel Ingeresc .
O monedă de aur ai pus în mâna smeritului lucrător , ca mulţumire pentru nevointa Sa si Dat-ai Lui Legământul făgăduintei că nu îl vei părăsi niciodată . Pentru aceasta , si boala picioarelor Acestuia ai Vindecat , ca mai cu osârdie să alerge cu gândul pe pajistea laudelor Ingeresti si din adâncul sufletului să-Ti Cânte Tie cu Mulţumire cântări vrednice de Frumusetea Sfinteniei Tale Prea Alese .

Iată , eu mă aflu cu totul nepriceput în lucrarea laudelor , ba încă si povara păcatelor mari port prin desertăciunea acestei lumi si mă tem de tăierea de la legătura Milei Dumnezeiesti .
Deci , înaintea Icoanei Tale cad , Prefericită , si Te rog :
Îmblânzeste mânia cea dreaptă a Ziditorului Meu si cu ploile Rugăciunilor Tale sterge păcatele mele însemnate în zapisul Judecătii . Alungă tulburarea gândurilor rele din inima mea si Dăruieste Auzului acesteia Dulceata curgerii laudelor din Izvorul Intelepciunii Dumnezeiesti sădit în grădina mintii mele .

Carte nescrisă de mână omenească a imnografilor Esti , Prealăudată , Ceea ce insufli celor de Tine alesi gândurile cele Luminate ale Intelepciunii Celei de Sus . Deci , cu Mâna Ta , smulge spinii patimilor din mintea mea si aruncă în pământul inimii mele semintele
Cuvintelor Ceresti , ca să ajung la plinirea vremii a culege din livada inimii roadele laudelor Ingeresti , pe care să Ti le aduc la prinos de multumire .

Cu Razele Rugăciunilor Tale Păzesti Lavra Ta de toate săgetile vrăjmasilor si Esti Rugătoare Neadormită Inaintea Tronului Ceresc pentru monahii ce bine se nevoiesc în Casa Ta .
Dar nu ne uita nici pe noi , cei ce înotăm în marea acestei vieti , ci Intinde Mână de Ajutor , ca să ajungem la limanul laudelor Ceresti .

Păzeste Muntele Tău cel Sfânt de toată tulburarea lumească si pe muntele inimilor noastre Zideste Scara Rugăciunii , ca mergând din treaptă în treaptă să ajungem la Inăltimea Doririlor Dumnezeiesti , împletindu-Ti Tie cântări de laudă si aducând neîncetată multumire si slavă Tatălui si Fiului si Sfântului Duh , Căruia I Se cuvine toată închinăciunea în vecii vecilor .

Amin !

http://www.doxologia.ro/ceaslov/rugaciuni/rugaciune-la-icoana-maicii-domnului-cucuzelita

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ