CRESTINISM - ORTODOX

DACA DORESTI SA ASCULTI PARACLISUL MAICII DOMNULUI, POTI SA PORNESTI DE LA BUTON...DOAMNE AJUTA!

PARACLISUL MAICII DOMNULUI!

31 octombrie 2015

ICOANA MAICII DOMNULUI APARATOARE DE OAMENI RAI SI OASPETI NEPOFTITI

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE... Despre apariţia icoanei Sfintei Maria „Ostrobramskaia”, Icoana de la porţile ascuţite, circulă mai multe legende.

Se spune că aceasta a fost adusă de către ducele Olgherd de la Korsun după una din campaniile sale împotriva tătarilor din Crimeea.

O altă versiune menţionează că icoana este un dar al împăratului grec Ioan Paleologul pentru Olgherd, după ce a hotărât să treacă la creştinism.

Cea de-a treia presupunere este că icoana a apărut în chip miraculos pe nişte porţi ascuţite în anul 1431.
Cert este că deja la acel an ea se afla într-o capelă din apropierea Bisericii „Sfânta Treime” a oraşului Vilna (azi Vilnius, Lituania) şi era numită “de Korsun”.

În anul 1498, pentru a salva localitatea de invazia tatarilor au fost reconstruite zidurile, în partea rusească au fost întărite porţile cu un turn, deasupra căruia se afla o capelă.
Aici a şi fost adusă Icoana Maicii Domnului de Korsun.
Astfel, vechiul nume dat acesteia dispare, fiind introduse altele noi – „Ostrobramskaia” sau „Ostrovorotnaia” (adică – porţi ascuţite).

Este considerată apărătoare de oamenii răi şi oaspeţi nepoftiţi. Icoana este venerată atât de ortodocşi, cât şi de romano-catolici.

ARHIVA BLOG

MD. POCEAEV