DACA DORESTI SA ASCULTI PARACLISUL MAICII DOMNULUI, POTI SA PORNESTI DE LA BUTON...DOAMNE AJUTA!

PARACLISUL MAICII DOMNULUI!

25 iunie 2013

SFIINTII PRIETENII MEI...: Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul


Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos...


Sfantul Ioan Botezatorul a fost pentru noi model de rabdare, model de viat si model de credinta...
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita in Biserica Ortodxoxa pe 24 iunie. Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul a fost inaintemergatoare Nasterii lui Hristos cea minunata. Sfantul Ioan Botezatorul s-a nascut in satul Ein-Kerem (langa Ierusalim); este fiul Elisabetei (verisoara Mariei, Maica Domnului) si al preotului Zaharia. Cultul sau s-a dezvoltat, iar Biserica, atat in Rasarit, cat si in Apus, i-a consacrat cateva sarbatori importante:Zamislirea lui (23 septembrie) Soborul Sfantului Ioan Botezatorul (7 ianuarie), si a treia Aflare a capului sau (25 mai)..Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul (24 iunie) si Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul (29 august)

Textul din evanghelia de la Matei 11, 11: "Adevarat zic voua: nu s-a ridicat intre cei nascuti din femei unul mai mare decat Ioan Botezatorul; totusi, cel mai mic in imparatia cerurilor este mai mare decat el" (Matei 11, 11), este marturisirea lui Hristos despre Ioan.
Sfantul Maxim Marturisitorul spune ca "teologul cel mai inalt e mai mic decat cel de pe urma dintre ingeri". El face aceasta afirmatie pentru ca rezuma "imparatia cerurilor" la lumea ingerilor, caci Imparatia cerurilor nu era inca deschisa oamenilor in vremea lui Ioan. Astfel, Sfantul Ioan este mai mic decat orice inger.

Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul - predica IPS Bartolomeu Anania (Audio)

Astazi s-a sarbatorit si Sfanta Treime ... Dragaica sau Sanzaienele...
Am facut cateva poze cu telefonul...fiind vreme frumoasa slujba s-a tinut in altarul de vara ...Imagini din biserica mica...

Imagini din Biserica mare...Imagini de la Altarul de vara..si din curtea bisericii unde se afla si Drumul Crucii..


Am primit flori de sanzaiene...Daca ieri am pus la icoane tei si spice de grau, azi am pus sanziene....

CRESTINISM - ORTODOX

ARHIVA BLOG

ICOANA MD

MD. POCEAEV