DACA DORESTI SA ASCULTI PARACLISUL MAICII DOMNULUI, POTI SA PORNESTI DE LA BUTON...DOAMNE AJUTA!

PARACLISUL MAICII DOMNULUI!

17 octombrie 2012

Părinţii să-şi încredinţeze copiii lui Dumnezeu

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...         Dumnezeu a dat primilor zidiţi, lui Adam şi Evei, marea binecuvântare de a deveni împreună-creatori cu El. încontinuare părinţii, bunicii, etc. sunt şi ei împreună-creatori cu Dumnezeu, pentru că dăruiesc trupul.Dumnezeu, într-un anumit fel, este obligat să se  intereseze de copii. Atunci când copilul se botează,Dumnezeu îi pune la dispoziţie un înger pentru a-1 apăra.
      Aşadar copilul este ocrotit de Dumnezeu, de îngerul păzitorşi de părinţii lui. îngerul păzitor este întotdeauna lângă el şi îl ajută. Cu cât creşte copilul, cu atât părinţii sunt eliberaţi  de responsabilităţi.   
Dacă părinţii mor, atunci Dumnezeu de  sus şi de aproape, precum şi îngerul păzitor de aproape,continuă să-1 ocrotească necontenit pe copil.Părinţii trebuie să-i ajute duhovniceşte pe copiii lor încăde când sunt mici, pentru că atunci metehnele lor sunt mici şi uşor se pot tăia. Sunt precum cartofulproaspăt, care se cojeşte uşor, atunci când îl razi puţin.  Căci dacă se va învechi trebuie să iei cuţitul pentru a-1curăţa, iar dacă este şi puţin stricat, trebuie să tai mai înadânc. Atunci când copiii sunt ajutaţi de mici şi se umplu de  Hristos, vor fi lângă El totdeauna. Şi chiar dacă ar devia  puţin atunci când vor creşte, datorită vârstei sau a uneirele prietenii, pe urmă iarăşi se vor întoarce la El. Pentru că frica de Dumnezeu şi evlavia care au adăpat inimile lor încă din vârsta copilăriei nu este cu putinţă să fie uitatevreodată.
        Apoi, în perioada adolescenţei, care este vârsta cea maigrea, grija părinţilor pentru copiii lor este mai mare, pânăce îi vor ţine la şcoală şi îi vor căsători. Atunci părinţii să  facă tot ceea ce pot pentru a-i ajuta, iar ceea ce nu potface, pentru că întrece puterile lor, să o încredinţeze  Atotputernicului Dumnezeu. Când părinţii îşi încredinţează  copiii lor lui Dumnezeu, atunci El este obligat să-i ajute în
lucrurile care nu se pot face omeneşte. Dacă, de pildă,copiii nu ascultă, să-i încredinţeze lui Dumnezeu, iar nu să  caute diferite moduri de a-i constrânge. Mama să-i spună lui  Dumnezeu: "Dumnezeul meu, copiii mei nu mă ascultă. Eu  nu pot face nimic. Ai grijă Tu de ei!"
     .Alaltăieri, la priveghere mi-a făcut o deosebită impresie o mamă pe care o cunoşteam de multă vreme. A venit să ia binecuvântare. Dar văd că are cu ea numai pe copiii cei  mai mari.
"Unde sunt cei mici?" o întreb.
"Acasă, Părinte, îmi răspunde. Fiind o zi aşa de mare am vrut să venim la  priveghere şi m-am sfătuit cu soţul: «Deoarece mergem la  priveghere şi nu la dis-tractii, Dumnezeu va trimite un înger să-i păzească pe  micuţii noştri»". Rar mai întâlneşti astăzi o astfel de încredere în Dumnezeu, pentru că acum, aşa cum a  dispărut încrederea copiilor în părinţi, tot astfel a dispărut  şi încrederea părinţilor în Dumnezeu. Şi auzi adeseori pe  mulţi părinţi spunând: "De ce tocmai copilul nostru să apuce pe un drum rău? Doar noi mergem regulat la biserică". Şi aceasta se întâmplă pentru că părinţii nu-I dau lui Hristos şurubelniţa ca să le strângă puţin copiilor lor vreun şurub slăbit, ci vor să le facă ei singuri pe toate. Şi cu toate că există Dumnezeu, Care ocroteşte copiii, şi îngerul lor păzitor este mereu lângă ei, ocrotindu-i şi el la rândul său, părinţii se neliniştesc până se îmbolnăvesc. Şi deşi  sunt oameni credincioşi, se comportă ca şi când nu ar  exista Dumnezeu şi înger păzitor, împiedicând astfel     intervenţia dumnezeiască. în timp ce ar trebui să se  smerească şi să ceară ajutor de la Dumnezeu şi atunci  ,Bunul Dumnezeu le va ocroti copiii lor...


CRESTINISM - ORTODOX

ARHIVA BLOG

ICOANA MD

MD. POCEAEV