25 mai 2018

.CALEA SPRE MANTUIRE...

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...


   Bucuria mea, iata o cale scurta si usoara spre mantuirea sufletului tau: Sa fii ascultator, sa fii infranat de la cele cu care poti mania pe Dumnezeu, sa nu clevetesti si nu osandesti pe nimeni, sa-ti pazesti mintea și inima de gandurile cele rele, neconforme cu voia lui Dumnezeu si sa gandesti ca toti oamenii sunt buni, cu mult mai buni decat tine si Domnul ii iubeste. Daca te vei osteni sa faci asa, atunci Harul Duhului Sfant se va salaslui intru tine si vei zice: MILOSTIV ESTE DOMNUL!

   Dar daca, clevetesti, osandesti, murmuri, cartesti, te mandresti, te trufesti, iti place sa fii laudat, invidiezi, urasti, dracui, injuri, blestemi, iti place sa faci voia ta..., atunci, chiar daca te rogi mult, Harul Duhului Sfant paraseste sufletul tau si vei spune: DOMNUL M-A UITAT! 

Dar, nu Domnul te-a uitat pe tine, ci, tu ai uitat ca trebuie sa te smeresti si pentru aceasta Harul lui Dumnezeu nu se salasluiste in sufletul tau. Duhul Sfant, intra însă cu usurinta in sufletul smerit si ii da pacea și odihna in Dumnezeu. Maica Domnului, a fost mai smerita decat toti si de aceea o preamaresc toate Puterile Ceresti si tot neamul omenesc. Si, oricine se smereste pe sine, va fi preamarit de Dumnezeu si va vedea slava Domnului. Amin si Aliluia!

                                                    CELE TREI SUFLARI ALE
                                               DUHULUI SFANT DUMNEZEU

   Bucuria mea, in Biblie, gasim aceste cuvinte: “Atunci, luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om si A SUFLAT in fata lui suflare de viata si s-a omul, fiinta vie” (Facerea 2:7). 
Aceasta este PRIMA SUFLARE a Duhului Sfant. Apoi, in ziua Cincizecimii, s-a pogorat Duhul Sfant in chipul limbilor de foc, peste Sfintii Apostoli: “Și din cer, fara de veste, s-a facut un vuiet ca de suflare de vant ce vine repede, si a umplut toata casa unde sedeau ei si s-au umplut toti de Duhul Sfant” (Faptele apostolilor 2:2-4).

Aceasta este cea de-A DOUA SUFLARE a Duhului Sfant. Iar la Infricosata Judecata, Iisus Hristos: “Pe cel aprig il va bate cu toiagul gurii Lui si cu SUFLAREA BUZELOR LUI va omori pe cei fara de lege” (Isaia 11:4). Aceasta este cea de-A TREIA SUFLARE a Duhului Sfant. Foarte interesant!

Noi, folosim adesea cuvantul HAR, Harul Duhului Sfant. Cuvantul HAR, vine din limba greaca, unde Charis, inseamna nu numai HAR, ci si BUCURIE. De aceea, de multe ori in Grecia, atunci cand un crestin ortodox cere binecuvantare la un preot (Evloghite, pater!, adica, Binecuvantati-ma, parinte!), preotul ii spune: HERETE!, adica, FII BINECUVANTAT, BUCURA-TE! Amin si Aliluia!
                                                                                                                            Preot Ioan 

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ