13 august 2013

Lacomia de bani ucide

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE...

Istorioare duhovnicesti pentru crestinii ortodocsi – Lacomia de bani ucide



Într-un oraşel de pe malul unei mări, cu o corabie, a sosit într-o zi un strain .A tras la o mica pensiune ca sa manance dar n-a vrut sa ramana peste noapte acolo .Le-a spus ca e fiul unei familii din oras si ca se duce sa isi vada parintii.Plecase de mult in America si acum se intorcea neanuntat., voind sa faca o surpriza parintilor sai.A mers la casa parintilor sai si a cerut gazduire ca un strain oarecare.
Nu l-au recunoscut ,dar vl-au primit .Vazand insa ca venea din America cu cateva geamantane pline , cu multe lucruri de valoare , si -au zis gazdele :.Nu l-a vazut nimeni intrand la noi!
 A intrat noaptea venind direct de la vapor. Are multe bunuri şi va fi având şi bani.S-au hotarat sa-l omoare. L-au omorat ,l-au  scos afara si l-au aruncat in mare.
A doua zi dimineaţă, proprietarul pensiunii a venit la familia respectiva cu flori si i-a intrebat : ,, Cum a fost surpriza?" Care surpriza -pai n-a venit fiul vostru aseara? -Care fiu ?
- „Nu vă mai ascundeţi. Fiul vostru cel plecat în America a venit aseară şi a mâncat la noi, spunând că vrea să vă facă o surpriză astăzi de dimineaţă. Am venit să serbăm cu voi bucuria reîntoarcerii lui dupa 25 de ani!
Ce s-a întâmplat mai departe, vă puteţi imagina. Îşi omorâseră propriul fiu, care adusese toate acele bunuri pentru dânşii, dar ei, orbiţi de demonul avariţiei, l-au omorât.

Niciun comentariu:

ARHIVA BLOG

BIBLIA ORTODOXĂ