Pagini

22 martie 2023

PECETLUIESTE-TI FRUNTEA CU SFANTA CRUCE ...

DOAMNE AJUTA ! DUMNEZEU SA ITI ASCULTE RUGACIUNILE...DRAGA VIZITATOR AL BLOGULUI MEU , SI SA TE BINECUVANTEZE... 

                    

       Bucuria mea, iata ce zice Sfantul Parinte, Ilie Cleopa despre sfanta cruce: "Nici un lucru sa nu faci pana nu te insemnezi cu Sfanta Cruce! Cand pleci in calatorie, cand incepi lucrul, cand te duci sa inveti carte, cand esti singur si cand esti cu mai multi, pecetluieste-ti cu Sfanta Cruce fruntea ta, trupul tau, pieptul tau, inima ta, buzele tale, ochii tai, urechile tale si toate ale tale sa fie pecetluite cu semnul biruintei lui Hristos asupra iadului. Si nu te vei mai teme atunci de farmece sau de, vraji sau de descantece. Ca acelea se topesc de puterea Crucii, ca ceara de la fata focului si ca praful in fata vantului. Cine este urmator al Crucii lui Hristos, iubeste si crucea cea dinauntru, si cinsteste cu evlavie si semnul ei, adica pe cea din afara." Iar in alt sens: "Crucea inseamna sa-ti vezi prietenii tradandu-te si tu sa ai puterea sa ii porti in rugaciune.

  Crucea inseamna sa-l vezi pe cel care a stat cu tine la masa incercand sa te sape in fata superiorului. Crucea inseamna sa te impartasesti din acelasi Potir cu acela care te va vinde pentru 30 de arginti. Crucea este atunci cand te afli tintuit pe ea de cei cu care ai impartit o paine, avand totusi puterea sa-i ceri lui Dumnezeu: "Nu le socoti lor pacatul acesta".  
Crucea, este AMARA, este GREA, este APASATOARE, este OBOSITOARE, este LIPSITA DE PREMII SI DE APLAUZE. 

Iti aduce doar durere si amaraciune. Se duce cu multa osteneala pana pe varful Golgotei si doar astfel iti prilejuieste Raiul. Crucea este dureroasa, dar rasplata purtarii ei pana la final, plina de nadejde!" Amin!
 
Sfantul Parinte, Serafim de Virita, zice asa:" Cat de des ne imbolnavim numai din aceea ca nu ne rugam inainte de masa si nu chemam binecuvantarea lui Dumnezeu asupra mancarii. Inainte, oamenii faceau toate cu rugaciunea pe buze: cand arau se rugau, de asemenea si semanatul si secerisul granelor il faceau tot cu rugaciune. 

Acum noi nu mai cunoastem ce fel de oameni au pregatit ceea ce noi mancam, fiindca de multe ori alimentele sunt pregatite cu vorbe de hula, cu batjocura si blasfemie. De aceea, neaparat trebuie sa, ne inchinam, sa ne rugam si chiar sa stropim hrana cu aghiasma mica si se poate manca ceea ce am pregatit, fara sa ne tulburam. Tot ceea ce mancam noi este darul lui Dumnezeu pentru noi, oamenii; prin mancarea pe care o mancam, toata natura si lumea ingereasca slujeste omului. Pentru aceasta, inainte de masa trebuie sa ne rugam in mod deosebit. 

Cu adevarat ingerii sunt cu noi la masa cand noi mancam din mancare cu rugaciune si multumire.”

                                                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                                                 Preot Ioan 🔔.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DOAMNE, TE ROG SA MA MANTUIESTI..SI DE VOIESC SI DE NU VOIESC..NU TINE SEAMA DE VOINTA MEA...AJUTA-MA SI IUBESTE-MA, PENTRU CA SI EU SANT COPILUL TAU...AMIN!